Hlavní obsah

Jeď Karle, jeď, říkal si Lorenzo, když projížděl cílem těsně za Abrahamem

Brno

Cílovou rovinkou projel Karel Abraham na závěr brněnského závodu MotoGP pár metrů před Jorgem Lorenzem. Nebylo to ale ani zdaleka tak, že by nového vedoucího muže mistrovství světa porazil. Naopak domácí jezdec zničený bolestí nohy tím jen těsně odvrátil hrozbu, že mu vítěz nadělí celé kolo.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Karel Abraham na trati Velké ceny České republiky.

Článek
Fotogalerie

Abraham kvůli zdravotním trablům na Masarykově okruhu tak trpěl, že všechny závodní ambice dal stranou a skutečnost, že vítěze udržel za svými zády, bral za svůj malý úspěch. „Byl jsem alespoň rád, že mě Lorenzo nestihl předjet o celé jedno kolo, to bych si doma opravdu nepřál," připustil utrápený Abraham.

Mohl mít svou křížovou cestu o kolo kratší, kdyby se před něj Lorenzo dostal. „Jo, samozřejmě mě to napadlo, ale když už jsem přetrpěl jednadvacet kol, jedno navíc jsem chtěl vydržet, abych to doma dokázal celé objet. „Fotka z cíle může být asi zajímavá, ale všichni víme, jak to bylo, takže jde spíš o bizarní záležitost," smutně se pousmál český jezdec při upozornění novinářů, že unikátní obrázek, jak jede při závodě před Lorenzem, ještě k vidění nebyl. „Nevím, jestli to celé od vás není tak trochu provokace."

Lorenzo dobře věděl, že má v závěru těsně před sebou domácí hvězdu. „Vím, jak na tom zdravotně byl a doufal jsem, že nezpomalí, protože se mi ho nechtělo moc předjíždět. Raději jsem si v duchu říkal: Jeď Karle, jeď." Také Abraham registroval, že se Španěl za ním až tak usilovně nežene. „Myslím si, že když mě viděl před sebou, nepotřeboval extrémně tlačit na pilu. Pro něho by to bylo i zbytečné. Počítal jsem s tím, že pokud bude těsně za mnou, tak na rovince mě přefrčí, ale možná to nechtěl udělat, aby neriskoval kolizi," připouštěl český jezdec.

Reklama

Související témata: