Hlavní obsah

Motocyklista Rodrigo vyvázl z nehody v Brně bez zranění

Brno

Argentinský motocyklový jezdec Gabriel Rodrigo vyvázl z nebezpečně vypadající nedělní nehody na Masarykově okruhu v Brně bez zranění. Po kolizi osmnáctiletého závodníka s třemi soupeři byl závod třídy Moto3 ve Velké ceně ČR přerušen a následně zkrácen. Rodriga sanitka převezla do nemocnice, kde zůstal přes noc. Dnes byl propuštěn a počítá s tím, že se za dva týdny představí v britském Silverstonu v dalším závodě světového šampionátu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zpředu Niccolo Antonelli z Itálie, Isaac Viňales ze Španělska a Gabriel Rodrigo z Argentiny.

Článek

"Chtěl bych všem poděkovat za povzbuzující zprávy a také poděkovat všem lidem na okruhu i v lékařské klinice. Byl to velmi ošklivý pád, pro kterém jsem ztratil kontrolu nad motorkou, za což se omlouvám všem dalším pilotům," uvedl Rodrigo na sociální síti.

Spolu s ním ve třetí zatáčce havarovali Andrea Locatelli, Lorenzo Dalla Porta a Hiroki Ono, který rovněž putoval do nemocnice se zlomenou nohou. "Po několika vyšetřeních mohu říct, že jsem OK. Jen proto, že jsem byl dvě minuty v bezvědomí, zůstal jsem přes noc v nemocnici. V Silverstonu se ale vrátím ještě silnější," věří Rodrigo.

Jeho pád na několik minut zastavil program na brněnském okruhu, ještě před jeho nehodou spadli hned v první zatáčce další čtyři jezdci. "V první šikaně závodníci, kteří jeli pode mnou, najeli do zatáčky o dvacet až třicet kilometrů rychleji. Když jsem viděl, jak se do šikany rychle blíží, tak jsem motorku narovnal. A snažil se jim vyhnout," uvedl po závodu Jakub Kornfeil, který se 9. místem postaral o nejlepší český výsledek při brněnské Grand Prix.

Reklama