Hlavní obsah

Biaggi zatím nenašel nový tým, možná s motocykly skončí

Čtyřnásobný mistr světa Max Biaggi uvažuje o konci kariéry v závodním sedle silničního motocyklu. Čtyřiatřicetiletý Ital po skončení letošní sezóny nedostal novou nabídku od stáje Honda a zatím si nenašel nové angažmá. Biaggi je přitom několikanásobný světový šampion, který sbíral tituly ve třídě do 250 ccm nepřetržitě v letech 1994 až 1997.

Foto: ČTK/AP

Italský jezdec Max Biaggi.

Článek

"Musím se už věnovat zimnímu testování, ale bohužel pořád ještě hledám novou smlouvu. Žádné dobré nabídky nejsou," postěžoval si Biaggi v dnešním rozhovoru pro televizní stanici Sky.

Letos skončil Biaggi v královské kubatuře MotoGP čtyřikrát na stupních vítězů, ale nevyhrál jediný závod. V celkovém pořadí seriálu obsadil páté místo. U Hondy jej nahradí Španěl Daniel Pedrosa, který do třídy MotoGP přijde jako dvojnásobný šampion dvěstěpadesátek.

Biaggi se prý od svého zaměstnavatele dozvěděl o konci angažmá až při posledním závodě. "To mi situaci s hledáním nové smlouvy ztížilo, špičkové týmy si vyjasňují situaci se svými jezdci během července a září," konstatoval.

Proto se připravuje na možný konec kariéry a budoucnost bez motorek. "Výčitky žádné nemám, motorismu jsem odvedl všechno, co jsem mohl. Možná začnu dělat něco úplně jiného," dodal.

Reklama