Hlavní obsah

Simoncelliho si na okruhu v Brně připomnělo 3656 motorkářů

Brno

Památku italského motocyklového jezdce Marca Simoncelliho, který před čtyřmi roky tragicky zahynul při závodě MotoGP v Malajsii, si v neděli před polednem připomnělo na Masarykově okruhu v Brně 3656 motorkářů. Akce se uskutečnila už popáté. Loňský rekord v počtu účastníků odolal, na trať vyjelo o 139 strojů méně.

Foto: Igor Zehl, ČTK

V Brně na Masarykově okruhu se uskutečnila vzpomínková jízda za tragicky zesnulého jezdce MotoGP Itala Marca Simoncelliho spojená s pokusem o překonání rekordu v počtu motocyklů.

Článek

Do čela dlouhé kolony se postavili jezdci mistrovství světa Karel Abraham a Karel Hanika, vítěz legendárního závodu na ostrově Man Kamil Holán a československá motocyklová legenda Peter Baláž. Nájezd všech motocyklů na dráhu trval přibližně tři čtvrtě hodiny, stejně dlouho se pak kolona ve vlnách rozjížděla.

"Je neuvěřitelné, že bez ohledu na počasí sedne bezmála čtyři tisíce lidí na motorky a jedou často stovky kilometrů, aby si připomněli jednoho z nich," řekla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Simoncelli dva měsíce před svou smrtí dosáhl právě v Brně v 24 letech poprvé v kariéře na pódiové umístění v královské třídě MotoGP.

Od loňska pietní jízda připomíná i památku japonského závodníka Šoji Tomizawy, který zemřel v roce 2010 při závodu v italském Misanu.

Reklama

Související témata: