Hlavní obsah

Abraham není po červnovém pádu stále fit, vynechá tři závody MS

Motocyklový jezdec Karel Abraham vynechá ze zdravotních důvodů nadcházející tři říjnové závody mistrovství světa. Jediný Čech v královské kategorii MotoGP tak zřejmě nastoupí až do posledního závodu seriálu ve Valencii, který se pojede 8. listopadu.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham.

Článek

Pětadvacetiletý Abraham má problémy od červnového závodu v Barceloně, kdy při tréninku spadl a následně se musel se podrobit operaci palce na levé noze, který si při nehodě vykloubil. Tři Velké ceny poté vynechal a na startovní rošt se vrátil v srpnu při domácím závodě v Brně. Jeho zdravotní stav ale stále není dobrý.

"Asi to není překvapení, posledních pár závodů bylo vidět, že tam není žádné zlepšení, spíš naopak. Definitivní rozhodnutí padlo po Aragonu, který byl na zatížení nohy náročnější, a to se ukázalo i v závodu, který jsem nebyl schopný dokončit," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Po návratu ze Španělska absolvoval další lékařská vyšetření a bylo mu doporučeno, aby v závodech nepokračoval. V opačném případě mu prý hrozí trvalé následky.

"Bohužel v této situaci nejde dělat nic jiného, než nastavit klidový režim a zároveň trpělivě rehabilitovat. I když od zranění uplynuly už skoro čtyři měsíce, kvůli neustálé zátěži nohy budeme začínat prakticky od nuly," přiznal Abraham.

Brněnský rodák tak jistě nepojede v Japonsku, Austrálii a Malajsii. Zda se vrátí ve Španělsku, se ještě uvidí. "Ještě se o tom poradíme s doktory," dodal Abraham, který v letošní sezóně nedokázal ještě ani jednou bodovat. Jeho nejlepším výsledkem je sedmnácté místo z Itálie.

Reklama