Hlavní obsah

Promotér MotoGP nabídl Brnu smlouvu na dalších pět let

Praha

Na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) se ve středu při jednání nad budoucností motocyklové Grand Prix České republiky společně s ministryní Kateřinou Valachovou, jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem a brněnským primátorem Petrem Vokřálem sešli zástupci promotéra seriálu MotoGP Dorna Sports a brněnského Automotodromu. Dorna na jednání předložila návrh promotérské smlouvy na dalších pět let.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Motocyklová esa se v Brně scházejí už od roku 1950.

Článek

„S radostí můžeme za vznikající Spolek pro organizaci GP Brno oznámit, že Dorna předložila návrh promotérské smlouvy na pět let, tedy na ročníky 2016-2020. Zástupci veřejného sektoru zopakovali možnosti státu, kraje a města na organizaci a financování Grand Prix ČR včetně podílu na financování loňského a letošního ročníku GPČR. Dorna Sports a Automotodrom Brno a.s. vzali toto sdělení na vědomí pro svá další jednání o řešení závazků," informoval o výsledku jednání Právo Michal Hašek.

Hašek bude o výsledcích schůzky informovat i krajskou samosprávu. „Do 30. října budeme s primátorem Brna společně formulovat podstatné náležitosti budoucích závazků Spolku k Dorně a věřím, že v nejbližších týdnech podepíšeme i finální kontrakt na GP ČR 2016-2020," dodal hejtman.

Dosud tedy není jasné, jak dojde k úhradě dlužné částky za pořádání loňského ročníku, nebo zda Dorna dluh Automotodrumu odpustí, jak navrhovalo město Brno.

Reklama

Související témata: