Hlavní obsah

Kornfeil pojede v Austrálii z třetí řady, Hanika ze čtvrté

Český motocyklový jezdec Jakub Kornfeil odstartuje do nedělní Velké ceny Austrálie z třetí řady. V kvalifikaci třídy Moto3 obsadil deváté místo, na roštu se ale kvůli penalizacím soupeřů posune o jednu pozici vpřed. Karel Hanika byl dvanáctý a do závodu vyjede ze čtvrté řady.

Foto: Team Racing SIC M7 Drive, ČTK

Jakub Kornfeil (ilustrační foto).

Článek

Volné tréninky Kornfeil dokončil na druhé pozici a v kvalifikaci byl dlouho třetí, až v závěru v pořadí klesl. "Nevím, co bylo špatně, ale měli jsme trošku větší očekávání. Hlavně já měl větší očekávání sám od sebe," uvedl v tiskové zprávě.

Na druhé straně si pochvaloval, že motocykl funguje velmi dobře. "Zajel jsem rychlá kola úplně sám a na závod máme solidní rychlost. Předpokládám, že se utvoří velká skupina jezdců, takže bude důležité zůstat v první skupině. Dnes jsme osmí a věřím, že zítra to může být ještě o něco lepší," dodal Kornfeil.

Na penalizaci doplatil i nejrychlejší jezdec v kvalifikaci Brit Danny Kent, který místo první řady odstartuje na okruhu na Phillip Islandu až ze třetí. Na první pozici se posunul jeho krajan John McPhee. Pokud lídr šampionátu Kent dojede v neděli nejhůře druhý, stane se s předstihem novým mistrem světa bez ohledu na výsledky soupeřů.

V královské kubatuře MotoGP byl stejně jako v pátečních trénincích nejrychlejší mistr světa Marc Márquez ze Španělska, vedoucí muž seriálu Valentino Rossi obsadil v kvalifikaci sedmé místo. Karel Abraham ze zdravotních důvodů v Austrálii nestartuje.

Kvalifikace na VC Austrálie, závod MS silničních motocyklů:
Moto3:
1. Kent 1:36,180
2. McPhee (oba Brit./Honda) -0,360
3. Oliveira (Portug./KTM) -0,426
...9. Kornfeil -0,831
12. Hanika (oba ČR/KTM) -0,989
Moto2:
1. Rins 1:32,523
2. Pons (oba Šp./Kalex) -0,214
3. Lowes (Brit./Speed Up) -0,264
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:28,364
2. Iannone (It./Ducati)
3. Lorenzo (Šp./Yamaha) oba -0,316

Reklama

Související témata: