Hlavní obsah

Rossi bude ve Valencii bojovat o titul i z poslední řady

Italský motocyklista Valentino Rossi hodlá nastoupit v závěrečné Velké ceně sezóny ve Valencii, přestože bude muset za trest startovat z poslední řady a jeho šance na zisk osmého titulu v MotoGP jsou tím pádem minimální. Lídr průběžného pořadí královské kubatury, jenž byl penalizován za kolizi s Marcem Márquezem v nedělním závodě v Malajsii, původně zvažoval předčasné ukončení sezóny.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Valentino Rossi na trati v Malajsii.

Článek

Devítinásobný mistr světa Rossi se dostal do těsného kontaktu se španělským obhájcem titulu při souboji o třetí místo a podle některých záběrů se zdálo, že Španěla úmyslně skopl. To ale Rossi, jenž před posledním závodem sezóny vede šampionát o sedm bodů před týmovým kolegou Jorgem Lorenzem, popřel a proti trestu se odvolal.

Po závodu se Rossiho zastalo množství fanoušků nejen z Itálie, kde se těší velké popularitě. Online petici za zrušení trestu podepsalo téměř 370 000 lidí. Italský premiér Matteo Renzi si během státní návštěvy Peru udělal čas, aby jezdci Yamahy zatelefonoval.

"Děkuji všem za fantastickou podporu. Čtení vašich vzkazů mi pomohlo překonat hořkost a vztek. Ode dneška se soustředíme na Valencii," napsal na sociálních sítích Rossi, jenž může osmým triumfem v MotoGP vyrovnat rekord Giacoma Agostiniho.

Reklama