Hlavní obsah

Arbitrážní soud odmítl Lorenzovu snahu zapojit se do Rossiho případu

Arbitrážní soud pro sport (CAS) odmítl žádost španělského motocyklového jezdce Jorgeho Lorenza zapojit se do projednávání odvolání jeho týmového kolegy z Yamahy a rivala Valentina Rossiho. Italský závodník se odvolal k CAS kvůli trestu za kolizi se Španělem Marcem Márquezem v Malajsii, kvůli níž musí do závěrečné Velké ceny sezony ve Valencii odstartovat z posledního místa.

Kolize Rossiho s Márquezem

 
Článek

Vedoucí muž mistrovství světa Rossi se na CAS obrátil v závěru minulého týdne. Požadoval, aby mu byly odebrány tři trestné body, které pro něj znamenají start z posledního místa, či aby byl jeho trest alespoň pozdržen. Dnes se chtěli do projednávání případu zapojit zástupci Lorenza, aby mohli působit ve Španělův prospěch, ale CAS to odmítl.

Představitelé arbitráže v dnešním prohlášení potvrdili, že rozhodnou nejpozději v pátek, kdy Grand Prix Valencie startuje měřenými tréninky. Rossi jde do závěrečného závodu sezony s náskokem sedmi bodů před Lorenzem, ovšem start z posledního místa by jeho šance na zisk jubilejního desátého titulu značně snížil.

Rossi se před týdnem v Sepangu dostal do kontroverze na trati se stále ještě úřadujícím šampionem Márquezem, jehož předtím na tiskové konferenci obvinil, že pomáhá svému krajanovi Lorenzovi. Španěl při kontaktu s Rossim skončil na zemi a nedojel, Ital skončil třetí. Za zavinění srážky mu hrozila až diskvalifikace, nakonec byl potrestán trestnými body znamenajícími start z poslední pozice.

Reklama