Hlavní obsah

Lorenzův sponzor kvůli kontroverzi s Rossim končí v MotoGP

Italský výrobce hodinek, jenž sponzoruje španělského motocyklového závodníka Jorgeho Lorenza, skončí po sezóně kvůli jeho kontroverzi s Valentinem Rossim v mistrovství světa MotoGP.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Španěl Marc Márquez stíhá v Kuala Lumpuru Valentina Rossiho.

Článek

Kolize Rossiho s Márquezem

Ital vede před závěrečným závodem ve Valencii šampionát o sedm bodů před týmovým kolegou z Yamahy a rivalem Lorenzem, nicméně kvůli trestu za zavinění pádu jiného Španěla Marca Márqueze v Malajsii bude startovat z posledního místa. Rossi už před závodem v Sepangu tvrdil, že Márquez se svému krajanovi Lorenzovi snaží pomáhat.

Lorenzo tak z celé kauzy, jež vyvolala v obou zemích obrovské pozdvižení, vychází jako vítěz. Díky Rossiho trestu, který dnes potvrdil i arbitrážní soud CAS, má velkou šanci na zisk titulu. Španěl se snažil zapojit do jednání arbitráže poskytnutím svého prohlášení, to však CAS odmítl.

Italská společnost Sector No Limits vyrábějící hodinky v tiskovém prohlášení uvedla, že jejími hodnotami vždy byly "sportovní duch, zdravá soutěživost a bezúhonnost." V MotoGP prý končí kvůli tomu, že se "nedokáže identifikovat s událostmi z posledních týdnů v mistrovství světa."

Reklama