Hlavní obsah

Češi si na Šestidenní dodatečně polepšili na páté místo

Praha

Čeští enduroví reprezentanti se dodatečně posunuli v oficiálních výsledcích Šestidenní mezi Trophy týmy na páté místo, bezprostředně po skončení zářijové soutěže v Košicích byli osmí. Polepšili si díky rozhodnutí disciplinární komise Mezinárodní motocyklové federace (FIM), která potvrdila vyloučení Francie, Španělska a Velké Británie ze soutěže. Vítězem se tak stala Austrálie.

Článek

Nejasnosti ohledně výsledků panovaly na Šestidenní od třetího dne soutěže, kdy osm jezdců neprojelo jeden z kontrolních bodů. Jury je vyloučila, ale elitní týmy uspěly u FIM s protestem a byli vráceni do startovního pole.

Spor v listopadu opět řešila mezinárodní federace a pověřený právník Jan Šťovíček nyní zveřejnil své rozhodnutí, proti kterému se postižené země mohou ještě odvolat.

"Potvrdil jsem vyloučení týmů Francie, Británie a Španělska. Ohledně tohoto rozhodnutí nemám nejmenších pochybností, stojím si za ním a jsem připraven je vysvětlit komukoliv," uvedl Šťovíček.

Vedle původně vítězné Francie přišli o umístění na stupních vítězů i třetí Španělé. Za Austrálií na stříbrné pozici skončila Itálie, třetí jsou Finové.

Motocyklová Šestidenní, týmová soutěž v enduru v Košicích - upravené konečné pořadí:
Světová trofej:
1. Austrálie (Green, Milner, Ralston, Phillips, Stanford, Kearny) 21:09:31,14,
2. Itálie -18:21,07,
3. Finsko -39:42,11,
...5. ČR (Hádek, Helmich, Kadleček, Markvart, Romančík, Toman) -53:48,78.

Reklama