Hlavní obsah

Gottvald obviňuje manažera, že ho škrtl z Dakaru. Krajčovič se ale brání, že jezdec nesplnil závazky

Praha

Byl to pro něj šok a doteď ještě nevstřebal zklamání. Český motocyklista Zdeněk Gottvald na poslední chvíli vypadl ze startovní listiny pro lednovou Rallye Dakar a tvrdí, že se tak stalo bez jeho vědomí. Tým MRG, za nějž měl startovat, ale jezdce obviňuje z nedodržení dohod a označuje jeho tvrzení za lživé.

Foto: Profimedia.cz

Rallye Dakar

Článek

„Najednou bylo moje jméno ze seznamu účastníků smazáno. Škrtl mě manažer Krajčovič, který tímto způsobem a tak trochu za mými zády řešil svůj problém s finančním pokrytím. Rozhodl se místo mě vzít jezdce, za nímž jsou zřejmě větší sponzorské peníze. Nepřijde mi to úplně fér, i když všechno je asi jen důsledek napětí v týmu," líčí zklamaný 45letý Gottvald.

Ervín Krajčovič se proti tomu ale ostře ohrazuje a tvrdí, že jezdec nesplnil dohodnuté podmínky o spolupráci. Dokonce emotivně označuje Gottvaldovo prohlášení za lživé s tím, že poškodilo celý tým Moto Racing Group. „Zdeněk Gottvald je pro Dakar 2016 mimo hru z toho důvodu, že nebyl schopen splnit finanční závazky, na kterých se s týmem dohodl a zrovna tak mi nebyl včas schopen potvrdit, že je na Dakar 2016 stoprocentně připraven po zdravotní stránce," tvrdí Krajčovič.

„Navíc byl Gottvald, když se kvůli zranění kolene nezúčastnil soustředění v Chorvatsku, informován, že může dojít k eventuální výměně jezdce. To vše je doložitelné, takže tým MRG určitě není tím, kdo způsobil neúčast Zdeňka Gottvalda na Dakaru 2016, ale vinen je samotný jezdec," říká Krajčovič, jenž namítá, že do poslední chvíle doufal, že jezdec dokáže splnit vše, k čemu se v březnu tohoto roku zavázal. „To se bohužel nestalo a sedm dní před naloděním techniky musel být nahrazen Honzou Veselým.

Veselý má přitom za sebou operaci ramene a čtyřměsíční rehabilitaci. „Fyzioterapeutky v liberecké nemocnici mě dávaly trpělivě dohromady, ale svaly ještě nejsou v plné síle. Mám i najeto minimálně kilometrů, přesto jsem tu výzvu přijal," přiblížil Veselý před svým sedmým startem na Dakaru. V soutěži motocyklů se tam vedle něj objeví další čtyři Češi: Klymčiw, Pabiška, Lhotský a Engel. Kategorii automobilů i kamiónů na blížící se dakarské rallye, která se uskuteční od 2. do 16. ledna v Argentině a Bolívii, pojede po šesti českých pilotech.

Reklama

Související témata: