Hlavní obsah

Abraham pojede superbikové mistrovství světa s motocyklem BMW

Praha
Aktualizováno

Karel Abraham bude jezdit světový šampionát superbiků s motocyklem BMW v týmu, který sponzoruje americká společnost Milwaukee Power Tools. Jezdeckou sestavu vedle něj doplní Australan Josh Brookes, letošní vítěz otevřeného britského šampionátu superbiků.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Motocyklový jezdec Karel Abraham bude v příštím roce startovat ve světovém šampionátu superbiků.

Článek

Český jezdec Karel Abraham po pěti letech opustil MotoGP a přesunul se do seriálu produkčních motocyklů. „Je pro mne povzbuzením jít do superbiků s tak kvalitním týmem, důležitá je jasně daná tovární podpora včetně technického know how," říká český jezdec, který poprvé v kariéře pojede za jiný tým než rodinný AB Cardion.

Na jeho motoru a elektronice budou pracovat přímo tovární mechanici z BMW, samotný tým pak bude odpovědný za vývoj motorky a na starost bude mít zajištění logistické stránky. „Celé je to pro obrovská výzva – na superbiku jsem nikdy nezávodil a na hodně tratích, kde se šampionát jede, pojedu poprvé," tvrdí Abraham a připomíná, že už na začátku ledna ho čekají první testy a pak 26. února zahájení sezóny na australském okruhu Phillip Island. Šampionát se jede na celkem čtrnácti místech a má i exotické zastávky v podobě Thajska, Malajsie, USA či Kataru.

Abrahamův týmový kolega Brookes se objeví v superbikovém MS po devíti letech. „Rád se vracím zpět, navíc se stejným týmem, se kterým jsem vyhrál britský titul. BMW je renomovaná značka, takže vůbec nepochybuju, že motorka bude konkurenceschopná," říká Australan.

Také šéf stáje Shaun Muir oceňuje hlavně spolupráci s BMW. „Podpora, kterou máme od továrny slíbenou, a jejich nadšení, mě vůbec nenechává na pochybách, že jsme zvolili správně. Přesně vědí, co potřebujeme a právě míra tovární podpory pro nás byla zásadní při rozhodování, s kým spolupracovat. A vstřícnost BMW nám vše velmi ulehčila," uvádí.

Reklama