Hlavní obsah

Plošinář Šváb se vážně zranil v Argentině a je v bezvědomí

S vážnými zraněními leží v bezvědomí v argentinské nemocnici plochodrážní jezdec Antonín Šváb. Český reprezentant těžce havaroval v nedělním čtvrtém dílu tamního mistrovství a byl převezen na jednotku intenzivní péče do nemocnice v dějišti závodu v Bahía Blance. Zdravotní stav jezdce pražského Olympu je údajně vážný.

Článek

Šváb měl v poslední finálové jízdě těžkou kolizi s jedním z domácích závodníků a podle zprostředkovaných informací od jeho argentinské manželky Adriany a ošetřujícího lékaře došlo k těžkému zhmoždění mozku a k rozsáhlému traumatickému šoku.

Šváb má zlomenou čelist, levou ruku a lopatku a je připojen na dýchací přístroj. Český jezdec se přitom teprve nedávno vrátil na ovály po vážné zlomenině stehenní kosti.

"Tonda je snad největší smolař posledních let. Vždy, když se rozjel a dostal do formy, přišlo zranění," uvedl v rozhovoru pro ČTK předseda Svazu ploché dráhy Autoklubu České republiky Petr Moravec. Další informace o stavu jednatřicetiletého jezdce zatím nejsou k dispozici.

V roce 1994 se Šváb vážně zranil při mezinárodním závodu v německém Ludwiglustu. Tehdy se srazil s jedním ze soupeřů a poškodil si osmý a devátý obratel a poranil si slezinu.

Reklama