Hlavní obsah

Horor při testech MotoGP! Motocyklistovi v ohromné rychlosti praskla pneumatika

Sepang

Všichni strážní andělé zřejmě stáli při Lorisu Bazovi v rámci druhého testovacího dne MotoGP v Malajsii. Francouzskému motocyklistovi praskla v rychlosti 290 km/hod. zadní pneumatika! Z hrozivě vyhlížejícího pádu nicméně vyvázl bez vážnějšího zranění!

Motocyklista upadl v rychlosti 290 km/h

 
Článek

„Byl to vážně hrůzostrašný moment," přiznal později 23letý závodník královské třídy MS silničních motocyklů v interview pro motogp.com. „Jsem šťastný, že tady ještě můžu být."

K defektu došlo v cílové rovince okruhu v Sepangu, kde Bazovi ve vysoké rychlosti zadní pneumatika jeho stroje doslova explodovala. Následoval pád, letící motocykl naštěstí jezdce nezasáhl. Francouz nenarazil ani do ochranných zdí.

A výsledek? Baz opustil dráhu pouze s odřeninami, naraženým loktem a zády a zatuhlým krkem. Ještě týž den znovu usedl za řídítka své Ducati...

Inkriminovaný moment však jen tak z hlavy vytěsnit nemohl: „Všechno se seběhlo strašně rychle. Víte, že nehodě nezabráníte, že půjdete dolů, ale nezbývá žádný čas na něco myslet, něco udělat. Naštěstí všechno dopadlo dobře."

Firma Michelin, jež bude od letoška dodávat v seriálu MS týmům v MotoGP pneumatiky, okamžitě zareagovala. Měkké směsi jsou dočasně tabu, stáje musejí s okamžitou platností používat výhradně tvrdé pneu.

Reklama

Související témata: