Hlavní obsah

Francouz Vanni kraloval v motokrosu v brněnské hale Rondo

BRNO

Suverénem mezinárodního motokrosu na hliněné trati v brněnské hale Rondo byl francouzský jezdec Julien Vanni, který na stroji KTM s přehledem vyhrál po pátečním úspěchu i sobotní finále. Na druhém místě v obou finálových jízdách skončil jeho krajan Florent Richier na kawasaki a také další dvě pozice patřily francouzským jezdcům Vincentu Berthomemu a Adrianu Lopezovi.

Článek

Z českých závodníků si vedl nejlépe Petr Bartoš, jenž v sobotním finále skončil za francouzským kvartetem pátý a celkově obsadil desáté místo. V závodě juniorů do 125 ccm zvítězil v sobotní části Michal Votroubek na yamaze před Martinem Michkem na suzuki. Oba jednou vyhráli a jednou obsadili druhé místo, o Votroubkově prvenství rozhodlo vítězství v druhé jízdě.

Ve finále Vanni opět nejlépe odstartoval a většinu překážek zdolával vysokými skoky. V průběhu finálové jízdy se nedopustil chyby a soupeřům nedal nejmenší naději na předjetí. "Trať mi dokonale vyhovovala. Soustředil jsem se opět na start, který mi vyšel. Nedostal jsem se do tlačenice a po celý závod jsem se soustředil na udržení vedoucí pozice," řekl po závodě Vanni. Z favoritů už v druhém kole odstoupil po pádu Američan Leighton Lilie.

Bartoš byl se svým sobotním výsledkem spokojen. "Startoval jsem v letošní sezoně v podobném závodě poprvé. Proto nejsem zdaleka tak vyježděný jako Vanni, jenž má za sebou téměř tři desítky závodů. Chyběla mi větší jistota, ale páté místo ve finále je cenné," poznamenal Bartoš.

Smůlu měl ve finále opět Josef Dobeš, jenž se po startu dostal do kolize se soupeři a ztrátu už nedohnal. Přitom Dobeš vyhrál s přehledem semifinálovou jízdu, v níž porazil s výjimkou Vanniho, jenž vyhrál druhé semifinále, celé kvarteto francouzských jezdců.

Hlavní ozdobou freestylové exhibice byl výkon Petra Kuchaře, jenž jak na závěr pátečního, tak i sobotního programu, skočil salto i s motocyklem, takzvaný back flip.

Třída open - finále:
1. Vanni (KTM), 2. Richier, 3. Berthome (oba Kawasaki), 4. Lopez (všichni Fr./KTM), 5. Bartoš (ČR/Suzuki), 6. Degli Esporti (It./Suzuki), ...9. Kučírek (Honda), 10. Dobeš (oba ČR/Suzuki).
Konečné pořadí:
1. Vanni 50, 2. Richier 40, 3. Dami (It./Suzuki) 22, 4. Degli Esposti 20, 5. Berthome 17, 6. Hemery (Fr./Suzuki) 17, ...10. Bartoš 13, 12. Kučírek 8, 14. Dobeš 5, 15. Žerava (Honda) 1.
Do 125 ccm:
1. Votroubek (Yamaha) 45, 2. Michek (Suzuki) 45, 3. Stašek (všichni ČR/Kawasaki) 30.

Reklama

Související témata: