Hlavní obsah

Kuchař přišel o zuby a má prasklou čelist

OSTRAVA

Středně vážná jsou podle lékařských vyjádření zranění freestylového motokrosaře Petra Kuchaře, který spadl při jednom ze svých kousků při nedělní Motorshow v ostravské ČEZ Aréně. Nejlepší Čech v tomto sportovní odvětví je hospitalizován ve fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě s prasklou čelistí, navíc přišel o osm zubů.

Článek

Kuchař stačil před vyprodanou halou předvést i svou specialitu, salto vzad, jenže pak se i se svým strojem rozjel k poslednímu skoku a trik pojmenovaný whip, kdy je motorka vytočena rovnoběžně se zemí, už neustál. "Možná malinko polevil v koncentraci a nechal se diváky až příliš vyhecovat. U tohoto sportu je obvyklé, že sebemenší ztráta soustředění může být hodně nebezpečná," uvedl jeden z hlavních organizátorů akce Aleš Buksa.

Český jezdec se zřítil k zemi a halu opouštěl na nosítkách a notně se zkrvaveným obličejem. "Motorka mu šla napříč a zasáhla jej do tváře. Nakonec to ale dopadlo ještě relativně dobře, v první chvíli jsme se báli, že by to mohlo skončit hůře," uvedl Buksa. Kuchař při transportu do nemocnice komunikoval s lékaři a mohl pohybovat se všemi končetinami.

Podrobnější vyšetření ve fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě poté odhalila osm vyražených zubů, prasklou čelist a vymknutý kotník. "Pár dnů jej budeme ještě sledovat na naší jednotce intenzivní péče a poté bude převezen na běžné oddělení. Zatím nelze odhadnout, jak dlouho si u nás poleží, ovšem nějaký čas si teď na motorku nesedne," prozradil Právu ředitel fakultní nemocnice Svatopluk Němeček.

Kuchař se zřejmě v budoucnu závodění v Ostravě bude vyhýbat obloukem. Při posledním halovém motokrosu v ČEZ Aréně před osmi lety si přivodil ještě vážnější zranění, při pádu si poranil dva krční obratle a lékaři se obávali i ochrnutí.

Reklama