Hlavní obsah

Spolek pro Grand Prix zvažuje od roku 2018 i pořádání MS superbiků

Brno

Vstupenky na letošní Grand Prix silničních motocyklů na Masarykově okruhu v Brně (19. - 21. 8.) se sice začaly kvůli počáteční nejistotě ohledně konání závodu prodávat později než v uplynulých letech, avšak skluz se daří dohánět.

Foto: Automotodrom Brno

Valentino Rossi na brněnském okruhu. Ilustrační foto.

Článek

„Zájem je značný a každým dnem se navyšuje. Už jsme rozběhli i prodej v zahraničí. Zlevněné lístky budou k dostání až do konce března, poté dojde zhruba k osmiprocentnímu navýšení cen," informoval primátor Brna Petr Vokřál (ANO). Město založilo společně s Jihomoravským krajem Spolek pro Grand Prix, který se od letošního ročníku ujme pořádání prodělečné akce.

Pokud Spolek organizaci motocyklové Grand Prix bezproblémově zvládne, mohl by si od roku 2018 přibrat i šampionát superbiků, který nově jezdí Brňan Karel Abraham. „Uvažujeme o tom," potvrdil Vokřál.

Brněnský primátor popřel zvěsti, že vetuje možnost pětiprocentní slevy na nákup vstupenek na Grand Prix pro držitele rodinných pasů a seniorpasů, jak navrhl Jihomoravský kraj. „Nebráníme se jednání, ale musíme tuto záležitost vyjasnit po technické stránce," sdělil Vokřál. „Rozhodně nejsem proti mladým rodinám ani proti důchodcům," ohradil se.

Reklama