Hlavní obsah

Pražskou premiéru MS v superenduru ovládl Američan Haaker

Praha

Američan Colton Haaker ovládl pátý díl seriálu mistrovství světa v superenduru, který se dnes poprvé v historii konal v pražské Tipsport areně. Haaker využil problémů Brita Jonnyho Walkera a Codyho Webba z USA, až do dneška hlavních adeptů na zisk světového titulu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Američan Colton Haaker ovládl pátý díl seriálu mistrovství světa v superenduru, který se dnes poprvé v historii konal v pražské Tipsport areně.

Článek

Walker i Webb v jedné ze tří bodovaných jízd upadli a Haaker se díky tomu před závěrečným závodem seriálu ve Španělsku zařadil mezi adepty na celkové vítězství. Po pražském závodě má Walker na kontě 241 bodů, Haaker 240 a Webb 234.

"Oproti jiným závodům ve světě byla trať v Praze odlišná. Hlína byla tradičně kluzká, ale bylo možné si tady najít vlastní stopu, kterou se dalo dostat dopředu," řekl Haaker po závodě a ocenil české fanoušky. "Přestože se tady jelo poprvé, bylo vidět, že motocyklovému sportu rozumějí. Měli přehled, co se na trati děje," uznal americký jezdec. V hale pražské Sparty závody sledovalo přibližně šest tisíc fanoušků.

V hlavní kategorii Prestige se představil i Petr Bartoš, jenž se pohyboval na konci startovního pole a nakonec nasbíral pět bodů. "Jsem rád, že jsem mohl v závodě startovat a vyzkoušet si superenduro," řekl úspěšný český motokrosař spolupracovníkovi ČTK. "Motokrosové zkušenosti jsem ale mohl využít jen na pár místech. Trať spíše připomínala trial," řekl Bartoš.

Superenduro je motocyklová disciplína, která vznikla v roce 2007. Jde o kombinaci endura, motokrosu, superkrosu a trialu.

Reklama