Hlavní obsah

Drsné rány od začátku sezóny! Adeptů pro pražskou Grand Prix však zůstává dost

Praha

Drsné rány schytávají plochodrážníci od počátku sezóny, jeden z českých talentů Zdeněk Holub je zraněný ze závodů v Británii a zrušil svůj start na Prague Open, jednom z důležitých soubojů v úvodu domácí sezóny. Ale na sobotní bitvu na pražské na Markétě (15 h) jsou nažhaveni další čeští zájemci o divokou kartu pro letošní Grand Prix (25. června). Právě o tu půjde nejvíc.

Foto: Robert Procházka

Václav Milík (16) na startu jedné z jízd při loňské GP na Markétě.

Článek

„Pro české jezdce to je šance říci si o místo v pražském dílu prestižního seriálu," potvrzuje Pavel Ondrašík, ředitel závodů na Markétě.

Domácí sezóna se teprve zvolna rozjíždí. Holub si však už stačil poranit rameno. Úspěšnější starty v Británii za sebou letos má Matěj Kůs, jeden z favoritů sobotního pražského závodu, v němž nebude chybět ani Václav Milík. Oba už divokou kartu v minulosti dostali, Milík v posledních dvou ročnících. Jede i Josef Franc, jehož sedmé místo z roku 2012 je nejlepším českým výsledkem v GP za poslední léta.

Zajímavé dny plochodrážní sezóny v Praze:
9. dubnaPrague Open15.00 h
26. dubnamistrovství ČR jednotlivců18.00 h
25. června20. Grand Prix ČR18.45 h
6. zářímistrovství ČR dvojic18.00 h
19. září48. Tomíčkův memoriál18.00 h

Obsazení divoké karty v minulosti bývalo předmětem vleklých debat, mnohdy i sporů. Jezdce, který se sveze v lukrativní bitvě se světovou elitou i dva domácí náhradníky, kteří mají rovněž velkou šanci zasáhnout do boje, nasazuje organizátor. I letos má k výběru jezdců napomoci Prague Open. Ale nemusí rozhodnout stoprocentně. I Holub ještě bude mít šanci...

„Nejlepšímu jezdci z tohoto podniku je pro Grand Prix garantována pozice minimálně prvního náhradníka. Je však zřejmé, že onen nejlépe postavený Čech si i výrazně zvýší naděje na prestižní divokou kartu," přibližují pražští organizátoři, kteří na sobotu připravují vůbec první větší domácí podnik sezóny.

Jejím vrcholem na Markétě bude GP, jinak přijde ke slovu tradiční porce závodů extraligy, domácích šampionátů, 19. září pak tradiční Tomíčkův memoriál, který bude následovat hned po pardubickém plochodrážním víkendu se Zlatou přilbou.

Prague Open se na rozdíl od většiny dalších domácích závodů jede o víkendu. „Náš klub se sobotním termínem snaží vyjít vstříc fanouškům, kteří se běžně přes týden nemohou na naše závody podívat," dodává Ondrašík s tím, že jsou připraveny i dárky a atrakce pro děti a mládež v rámci projektu "Podpora zájmu mládeže o bezpečný motocyklový sport".

Kdo by měl podle vás dostat divokou kartu pro červnovou plochodrážní GP na Markétě?
Václav Milík
65,7 %
Josef Franc
7,2 %
Matěj Kůs
6,9 %
Zdeněk Holub
9,6 %
někdo jiný
10,6 %
Celkem hlasovalo 332 čtenářů.

Reklama