Hlavní obsah

Kornfeil zajel v kvalifikaci na GP Francie v Moto3 jedenáctý čas

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil odstartuje do nedělní Velké ceny Francie ze čtvrté řady. Dnešní kvalifikaci v Le Mans mu zkomplikoval pád a po něm už nedokázal své umístění na 11. místě zlepšit. Druhý český závodník v kategorii Moto3 Karel Hanika zajel 26. čas.

Foto: ČTK

Český motocyklový jezdec Jakub Kornfeil

Článek

Kornfeil přitom v sobotu v Le Mans nakročil k výbornému výkonu, když suverénně ovládl poslední volný trénink a jako jediný v této kategorii zajel kolo pod minutu a 43 vteřin. I v kvalifikaci pak zpočátku vedl, po zastávce v boxech ale v pozici druhého muže průběžného pořadí havaroval. Po opravě stroje se ještě stihl na dvě kola vrátit, svůj čas už ale nezlepšil.

"I přes pád se cítím velmi dobře. Motorka od začátku víkendu fungovala skvěle," pochvaloval si Kornfeil v tiskové zprávě. "Někdy ale jedete trošku přes limit a uděláte chybu. To byl přesně můj případ. Na výjezdu ze zatáčky číslo dvanáct jsem přidal moc plynu a upadl," dodal s tím, že i 11. místo je dobré.

Z podobné pozice na startovním roštu Kornfeil vyrážel i před dvěma týdny do Velké ceny Španělska, v níž si nakonec pátým místem zajel nejlepší výsledek v sezóně.

Kvalifikaci Moto3 ovládl Antonelli

Nejrychlejší čas v kvalifikaci Moto3 zaznamenal Niccoló Antonelli z Itálie. Na okruhu byl o 67 tisícin sekundy rychlejší než lídr seriálu Brad Binder z JAR. Kornfeil ztratil 458 tisícin.

Kvalifikaci MotoGP ovládl Jorge Lorenzo ze Španělska, který si ve Francii zajistil poprvé v kariéře pole position a navíc jako první v historii pokořil na okruhu v Le Mans hranici 1:32 minuty. V Moto2 si první místo na startu poprvé v sezoně zajistil Švýcar Thomas Lüthi.

Kvalifikace na Velkou cenu Francie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Le Mans:
Moto3:
1. Antonelli (It./Honda) 1:42,756
2. Binder (JAR/KTM) -0,067
3. Canet (Šp./Honda) -0,069
...
11. Kornfeil (ČR/Honda) -0,458
26. Hanika (ČR/Mahindra) -1,051
MotoGP:
1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 1:31,975
2. M. Márquez (Šp./Honda) -0,441
3. Iannone (It./Ducati) -0,494
Moto2:
1. Lüthi (Švýc./Kalex) 1:36,847
2. Rins (Šp./Kalex) -0,052
3. Baldassarri (It./Kalex) -0,223

Reklama

Související témata: