Hlavní obsah

Motocyklista Rossi vyzval hvězdu F1 Alonsa na rychlostní souboj

Londýn

Mistr světa v závodech silničních motocyklů Valentino Rossi vyzval šampióna formule 1 Fernanda Alonsa na souboj, který má rozřešit, kdo z nich je rychlejší. Italský vládce nejsilnější kubatury MotoGP navrhuje změřit síly ve formuli, v rallyeovém voze a na silničním motocyklu s tím, že rozhodne lepší součet časů.

Foto: Ferrari

Pilot formule 1 Michael Schumacher a motocyklový závodník Valentino Rossi.

Článek

Alonso před nedávnem prohlásil, že jej nijak neohromily Rossiho testy u týmu Ferrari a zapochyboval o případném úspěšném přestupu italského jezdce na čtyři kola. "Mohl by končit tak pátý, maximálně párkrát na stupních vítězů, ale já bych dokázal totéž na motorce, kdybych dostal dost času na trénink," řekl Alonso na jedné z tiskových konferencí.

Kdo je rychlejším závodníkem?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Popíchnutý Rossi přispěchal s odpovědí v dnešním vydání britského týdeníku Motorcycle News. Prý je připraven umožnit Alonsovi testování. "Někde jsem četl, že pokud Alonso dostane příležitost trénovat, bude schopen vystoupit se mnou na pódium," uvedl sedmadvacetiletý Ital. "Fajn, myslím, že bychom se měli svézt ve formuli 1, v rallyeovém autě a na motorce pro MotoGP. Sečtěme časy a pak uvidíme, kdo je rychlejší," vyzval o tři roky mladšího Španěla.

Nejhorší zimní testy

Rossi vládne královské motocyklové třídě už pět let, má za sebou i soutěžní zkušenosti z rallye a ve formuli absolvoval oficiální testování. Na začátku února zajel ve Valencii za volantem ferrari devátý čas mezi patnácti účastníky testů.

V nadcházející sezóně prahne Rossi po obhajobě titulu, ale těsně před startem ročníku se vyjádřil o připravenosti své yamahy pesimisticky. "Tohle byly snad nejhorší zimní testy a docela mi to dělá starosti," řekl Rossi po víkendovém závěrečném testování v Jerezu. "Před prvním závodem máme dost starostí. V zimě to přitom dlouho vypadalo všechno velmi dobře, byli jsme rychlí. Ale teď najednou máme problémy, hlavně s vibracemi stroje," dodal s obavami před Velkou cenou Španělska, kterou v Jerezu začne šampionát 26. března.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články