Hlavní obsah

Kornfeil riskoval a předělal motorku, odpoledne zpomalil

Brno

V pátečním dopoledni zajel při úvodním pátečním tréninku na Grand Prix ČR silničních motocyklů na Masarykově okruhu v Brně čtvrtý nejlepší čas, avšak na rozdíl od většiny ostatních jezdců se pak už český zástupce ve třídě Moto3 Jakub Kornfeil nezlepšil a klesl na desátou příčku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Motocyklista Jakub Kornfeil během tréninku na Velkou cenu České republiky v Brně.

Článek

„Chtěli jsme jet odpoledne ještě rychleji, a tak jsme zariskovali. Úplně jsme předělali motorku, protože jsem měl problém s předkem. Udělali jsme ji mnohem kratší a to se bohužel neosvědčilo. Odpoledne jsem už nebyl schopen zajet rychlé kolo. Mechanici všechno rychle vraceli zpátky. Předělali celou převodovku, trvalo jim to asi čtvrthodinu. Byla to honička," vysvětlil třiadvacetiletý Kornfeil.

Hledat hodlá v sobotu dál. „Potřebuju totiž zajet kolo aspoň za dvě minuty a osm a půl vteřiny. A taky se musíme připravit na očekávaný nedělní déšť," plánoval.

Brněnský okruh Kornfeil dobře zná a většinou se mu zde daří. „Mám to tady rád. Snad dodržím tradici a i letos udělám v nedělním závodě dobrý výsledek," přeje si.

Už si zvyká na pozici jediného stálého českého účastníka v seriálu světového šampionátu. „Spousta lidí se mě ptala, proč Karel Hanika zmizel. Těší mě, že pro Brno dostal divokou kartu a táhneme to tady ve dvou. Aspoň není veškerá pozornost fanoušků upřena pouze na mě," usmál se Kornfeil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články