Hlavní obsah

Pešek dřel jako nikdy, před sezónou si věří

PRAHA

Do své třetí kompletní sezóny v mistrovství světa silničních motocyklů vstoupí příští víkend ve španělském Jerezu Lukáš Pešek. Dvacetiletý jezdec továrního týmu Derbi Racing absolvoval během zimní pauzy o mnoho náročnější přípravu než v uplynulých letech a před odletem na Pyrenejský poloostrov říká: "Věříme si hodně, jdeme do toho zase naplno!"

Foto: www.racesport.nl

Na německém okruhu Sachsenring si Lukáš Pešek dojel v roce 2005 pro šesté místo.

Článek

Vysoké cíle si český jezdec dával i před loňskou sezónou, nakonec ale obsadil v celkovém hodnocení nejslabší kubatury až devatenácté místo. "Měl jsem loni hodně pádů, celkem dvanáct. Jenže v devíti případech jsem nemohl nic dělat, protože se mi zadřela motorka," vrátil se Pešek k minulému roku při sobotním setkání s novináři v Praze.

Peškovy technické potíže pramenily především z toho, že testoval díly pro exmistra světa Manuela Poggialiho. "Letos je to už jiné, dostáváme hotové věci. Máme nový tým mechaniků, kteří načerpali zkušenosti při přípravě stroje pro Poggialiho. Technické potíže se nám zatím vyhýbají," zaťukal obrazně otec a manažer Lukáše Karel Pešek.

Dobrému výsledku podřídil pražský rodák vše. "Po posledním závodě loňské sezóny jsem měl asi tři týdny volna, pak odstartovala příprava, jakou jsem ještě nezažil. Brutální fyzický trénink, když jsem neseděl na motorce, byl jsem v posilovně nebo v bazénu. Motocykl prošel obrovskou úpravou. Při testech jsem najezdil bezpočet kilometrů a v časech jsem ztrácel na nejlepší jen minimálně," líčil Pešek, jenž bude mít letos k dispozici dva vyrovnané stroje.

Chtěl by vylepšit maximum

Díky kvalitní zimní přípravě doufá, že by mohl vylepšit své maximum v šampionátu, loňské šesté místo z německého Sachsenringu. "Je ale těžké dávat si nějaké cíle. Každopádně chci dokončit co nejvíc závodů a jezdit v čelní skupině," přeje si Pešek.

V barvách italského továrního týmu pojede druhou sezónu a dobře ví, že musí být ve startovním poli vidět. "Loni si továrna uvědomovala, že nejezdíme v ideálních podmínkách a Lukášovy výkony nehodnotila jako problematické. Neudělat ale výsledek letos, to už by asi problém byl," nadhodil Lukášův otec.

Český mladík si ale optimismus vzít nenechal. "Časy ze zimy ukazují, že připraveni jsme dobře. Testy jsou sice jen testy, uvidíme jaké to bude příští týden, atmosféra při závodě je totálně odlišná.  Věříme si ale hodně a jdeme do toho zase naplno," uzavřel.

Špičku nejslabší kubatury opustil po poslední sezóně jen Ital Simoncelli, který přešel do čtvrtlitrů, a skvělýchch soupeřů ve startovním poli tak zůstalo víc než dost. Mezi nimi bude Peškovým rivalem také šestnáctiletý Karel Abraham.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články