Hlavní obsah

Návštěvnost motocyklové Velké ceny v Brně klesla pod 200 tisíc

Brno

Závody Velké ceny České republiky silničních motocyklů v Brně navštívilo v průběhu tří dnů 181 705 diváků, poprvé po deseti letech tak návštěvnost klesla pod 200 tisíc fanoušků. Důvodem bylo zejména deštivé počasí v neděli, kdy na Masarykův okruh podle informací pořadatelů a společnosti Dorna, promotéra světového šampionátu, zavítalo jen 82 066 diváků.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost fanoušků Valentina Rossiho během Velké ceny České republiky v Brně.

Článek

"Vliv na propad návštěvnosti měl závod v Rakousku, který se jel jen týden před Brnem, roli sehrálo i pozdější zahájení předprodeje vstupenek," uvedl tajemník Spolku pro GP ČR Brno Adam Svoboda. Právě Spolek letos akci poprvé oficiálně pořádal místo Automotodromu Brno.

Páteční (28 427) i sobotní návštěva (71 212) byly srovnatelné s předešlými roky. V neděli však v Brně od rána pršelo. "Počasí nám samozřejmě zkomplikovalo naše plány, ale i tak se podařilo závod udržet ve standardu, na který fanoušci byli zvyklí. V návštěvnosti se nejvíc odrazil právě nedělní déšť. Pokud by nepřišel, věřím, že bychom dosáhli vzhledem k okolnostem, které letošní sezonu provázely, dobrého výsledku," uvedl Svoboda.

Před rokem přitom do Brna od pátku do neděle přijelo 248 434 diváků, což bylo nejvíce v historii. Nedělní hlavní závody loni sledovalo 138 752 fanoušků. Od roku 2006, kdy byla ohlášena celková návštěvnost 159 000 lidí, vždy na okruh zavítalo přes 200 tisíc motoristických fanoušků.

Reklama