Hlavní obsah

Motocyklista Kornfeil bude příští rok jezdit za nový německý tým

Jakub Kornfeil bude v příští sezóně mistrovství světa silničních motocyklů závodit ve třídě Moto3 v barvách německé stáje Prüstl GP Peugeot Motorcycles, která bude mít status továrního týmu. Český motocyklista, jenž letos jezdí s hondou, si nové angažmá na rok 2017 zajistil před odletem na víkendovou Velkou cenu Japonska v Motegi.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Kornfeil bude v příští sezóně závodit ve třídě Moto3 v barvách německé stáje Prüstl GP Peugeot Motorcycles.

Článek

Peugeot v prostředí motocyklových závodů spadá pod indického výrobce automobilů a motocyklů Mahindra. "Opět usednu na nový motocykl, se kterým jsem se v mé dosavadní kariéře ještě nesetkal. V letošním roce jsme viděli, že Mahindry dosahovaly skvělých výsledků, takže v nich vězí určitě velký potenciál. Věřím, že jej dokážeme využít a perspektivu přetavíme také v dobré výsledky," uvedl v prohlášení na facebooku jediný český zástupce v seriálu MS.

V barvách stávající stáje Drive M7 SIC Racing Team absolvuje Kornfeil ještě čtyři závody této sezony. Vloni se v jeho barvách na stroji KTM poprvé probojoval na stupně vítězů, když dojel druhý v Silverstonu a třetí ve Valencii. Letos sedlá motocykl Honda, a přestože na pódium nedosáhl, v průběžném pořadí šampionátu je desátý. Dosud bylo jeho maximem konečné jedenácté místo v MS v roce 2013.

Třiadvacetiletý český motocyklista působí v nejslabší kubatuře od roku 2009, pravidelně začal v seriálu s elitou závodit o rok později. Během kariéry Kornfeil vystřídal stroje Loncin, Aprilia, FTR Honda, Kalex KTM, KTM a Honda.

Reklama

Související témata: