Hlavní obsah

Rossi do konce června oznámí, zda bude jezdit ve F1

Mistr světa v nejsilnější kubatuře silničních motocyklů Valentino Rossi se do konce června definitivně rozhodne, zda zkusí štěstí ve formuli jedna. Italský šampion, který už několikrát testoval monopost Ferrari, to řekl v rozhovoru pro francouzský deník Le Figaro.

Foto: Ferrari

Pilot formule 1 Michael Schumacher a motocyklový závodník Valentino Rossi.

Článek

"Oznámím své rozhodnutí během měsíce a půl. V této chvíli sám nevím, jaké bude, musím nechat rozhodnout srdce," uvedl vítěz posledních pěti šampionátu v elitní kategorii MotoGP.

Rossi v dětství závodil na dvou i čtyřech kolech a nakonec dostaly přednost motorky, kde získal celkem sedm světových titulů. Šestadvacetiletý závodník dostal šanci vyzkoušet rudé vozy italské stáje Ferrari a nyní si pochvaluje, že se díky tomu bude moci zodpovědně rozhodnout, jaké motoristické odvětví pro další kariéru zvolí.

I když v závodech motocyklů vyhrál všechno, co se vyhrát dá, jsou podle jeho slov pořád jeho velká láska. Rozhodnutí o případném přestupu do formule tak pro něj bude velmi těžké. Nemá přitom strach z reakcí italských fanoušků Ferrari, pokud by do jeho monopostu neusedl. "Starám se jenom o to, co se děje na trati, ať už se bavíme o motorkách, nebo o autech," uvedl.

Titul mistra světa v závodech motocyklů i formule jedna zatím získal jen Brit John Surtees. Se čtyřmi motocyklovými triumfy v roce 1960 odešel do formule a o čtyři roky později ve ferrari vyhrál celkovou klasifikaci MS.

Reklama