Hlavní obsah

Fotbalisté před kvalifikací trénují s kluby i individuálně

PRAHA

Pro řadu fotbalistů sezóna již skončila, národní týmy ale čeká ještě kvalifikace na ME. Výběr Karla Brücknera má před sebou střetnutí s Moldavskem, které se odehraje 11. června v Olomouci. Řadě svěřenců reprezentačního kouče tak nezbývá než individuálně trénovat, protože sraz budou mít až 5. června.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Reprezentační fotbalisté se před kvalifikací zatím připravují individuálně.

Článek

Nejdříve skončila liga v Anglii, a tak liverpoolský Vladimír Šmicer dnes zahájil přípravu se Slavií. Jeho spoluhráč Milan Baroš si zase naplánoval tréninky pod taktovkou svého otce, který působí jako kouč v jedné z nižších soutěží.

"Vláďa se ukázal v dobrém světle, trénoval s obrovskou chutí," pochválil Šmicera po tréninku slávistický kouč Miroslav Beránek, který působí u reprezentace jako asistent.

"Němci" ještě zůstávají

Po sezóně už je také v Německu, ale kluby vesměs ještě hráče na dovolenou nerozpustily. Po ukončení bundesligového ročníku následovaly společenské akce, ale ani na trénink se nezapomínalo.

A tak ještě na několik dnů musely na odjezd domů zapomenout i dortmundské opory Tomáš Rosický s Janem Kollerem, v plném tréninku až do soboty je také Roman Týce v Mnichově. Útočníka Vratislava Lokvence dokonce ještě v sobotu čeká finále Německého poháru.

Podobná je situace v Hamburku, odkud mohou být povoláni Tomáš Ujfaluši a Milan Fukal. "Až do 1. června hrajeme několik přípravných zápasů," hlásil z německého přístavu Fukal, ale sám netušil, zda se v úterý v nominaci jeho jméno objeví.

V Itálii se trénuje dál

O víkendu se končilo také v Itálii, avšak ani tam poslední ligové kolo nebylo důvodem k nástupu na dovolenou. "Celý týden ještě trénujeme a až po víkendu se vracíme s rodinou do Čech. Dalších několik dnů budu trénovat individuálně," řekl ČTK Marek Jankulovski z Udine.

Reprezentační kapitán Pavel Nedvěd má dokonce ještě před klubovým vrcholem sezóny, i když středeční finále Ligy mistrů bude sledovat jen z hlediště. Ovšem s týmem se připravuje i nadále.

Čech využije volna k doléčení

Jediným reprezentantem ve francouzské lize je gólman Petr Čech, který však dohrál poslední kolo jen se sebezapřením. A tak česká jednička mezi tyčemi využije takřka dvoutýdenní pauzu před kvalifikací hlavně k doléčení namožených třísel.

Nejméně starostí s přípravou svých svěřenců má Brückner u hráčů z tuzemské ligy, která oponu spustí teprve v sobotu. Sparťané si dokonce mohou přípravu neočekávaně prodloužit; pokud nebude ještě ani během tohoto týdne administrativně potvrzeno, že klub získal mistrovský titul, bude se na Letné trénovat až do rozhodnutí.

Reklama