Hlavní obsah

Spokojená Hingisová se jen dívá

PAŘÍŽ

Bývalá světová tenisová jednička Martina Hingisová se přece jen letos ukázala v Paříži na grandslamovém turnaji Frech Open. Čtvrt roku poté, co dvaadvacetiletá Švýcarka kvůli zdravotním problémům zpochybnila svůj návrat k profesionálnímu tenisu, si atmosféry v areálu Rolanda Garrose užívá jako divák a rozhodně si nestěžuje.

Foto: Internet

Martina Hingisová přijela jen jako divák. "Už nehraji," říká všem.

Článek

"Je to tu pro mě mnohem příjemnější, když s nikým nesoutěžím," řekla Hingisová v rozhovoru pro deník L'Équipe. Do metropole nad Seinou přijela jen na několik dní a odmítla i možnost, že by si jen tak pro zábavu zkusila s někým zahrát mix. A tak jejími jedinými hráčskými partnery v Paříži byly děti, s nimiž si v neděli zahrála minitenis v rámci akce, kterou pořádala firma Adidas, jeden ze sponzorů Hingisové.

Všem říká, že nehraje

Majitelka pěti grandslamových titulů měla při návratu na Roland Garros v roli divačky smíšené pocity. Na jednu stranu byla dojatá z toho, že znovu viděla centrální kurt, promluvila s někdejšími soupeřkami a ochutnala atmosféru velkého turnaje. Na druhou stranu si však uvědomovala i úskalí profesionální tenisu, v němž strávila osm let. "Vím co to je. Je to fajn na tři čtyři dny, ale pro mě je to uzavřená kapitola. Hrát už nemůžu a život jde dál," prohlásila švýcarská tenistka.

Veřejnost si přitom na její předčasný odchod do tenisového důchodu ještě zdaleka nezvykla a nemálo lidí v Paříži Hingisové přeje hodně štěstí na French Open. "A tak jim říkám, že už nehraji," směje se Hingisová.

Tenistkám, které právě bojují na pařížské antuce, přitom vzkazuje: 'Spěte klidně, já už vám problémy dělat nebudu'. "Po fyzické stránce už to není možné," tvrdí Hingisová a ujišťuje, že rozhodnutí skončit s profesionálním tenisem dlouho zvažovala.

Přátelštější vztahy bez rivality

Velmi si přitom chválí to, že má nyní s ostatními tenistkami mnohem přátelštější vztahy. "V jednom z obchodů na Champs-Elysées jsem potkala Kim Clijstersovou s Lleytonem Hewittem a doslova jsme si padli do náručí. Bylo to moc fajn," říká Hingisová.

V říjnu roku 2001 se podrobila operaci kotníku na pravé a loni v květnu i na levé noze. Na podzim se vrátila na turnaje WTA, ale jen nakrátko. Nyní si už na bolesti nestěžuje, což podle ní pramení z toho, že skončila s tvrdým tréninkem. Na sport přitom rozhodně nezanevřela. Tenis hraje dvakrát týdně pro zábavu, jezdí na lyžích i na skateboardu a každý den se prohání v sedle své klisny Laetitie. Do Wimbledonu se jako divačka nechystá, počítá však s tím, že by se zajela podívat na US Open.

Reklama