Hlavní obsah

Poborský prodloužil Spartě za 12 miliónů

PRAHA

Kapitán fotbalové Sparty a opora české reprezentace Karel Poborský v pátek podepsal smlouvu na další rok. "Nebyl žádný problém. Vedení klubu vědělo včas o mých požadavcích. O ničem jsme nelicitovali, jen jsme čekali, až bude liga rozhodnutá," uvedl Karel Poborský.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Poborský

Článek

"Využili jsme práva opce. Dohodli jsme se, že podepíšeme novou roční smlouvu po skončení ligy. Udělali jsme to už nyní. Není to s další opcí. Ale za stejných podmínek, jako byla smlouva dobíhající, tedy dvanáct miliónů ročně pro Poborského. To není tajemstvím, vždyť loni jsme získali Poborského zadarmo. Nebyl v tom tedy žádný zádrhel ani chybějící vůle se dohodnout, to byly pouze spekulace. O tom, co bude za rok, jsme zatím nehovořili," řekl Právu generální ředitel Sparty Miroslav Pelta.

Před dotažením je přestup olomouckého Radoslava Kováče, v jednání pak další hráči. "Zatím nebudu konkrétní, až se skutečně s kluby a hráči dohodneme a podepíšeme," bránil se Pelta vyřčení dalších jmen. V kuloárech se však hovoří o ostravském René Bolfovi, který by šel, ale Baník za něj chce velkou částku (výše nebyla řečena), totéž platí o jeho spoluhráči Václav Svěrkošovi.

Naopak reálný je příchod Jiřího Rosického z Bregenzu a Jiřího Němce z Blšan. Vrátit by se případně mohl Tomáš Votava z Mnichova 1860 a vyloučen není ani příchod útočníků Tomáše Oravce ze Žižkova, MIlana Pacandy z Brna nebo dokonce Reného Wagnera z Rapidu Vídeň, který má ale ještě roční smlouvu. Přijít by měl také královéhradecký Pavel Krmaš. Někteří hráči se vrátí z hostování.

Reklama

Související témata: