Hlavní obsah

Abraham i Kronfeil odstartují v Jerezu ze sedmé řady

Aktualizováno

Karel Abraham v královské MotoGP i Jakub Kornfeil v nejslabší Moto3 odstartují v neděli do Velké ceny Španělska silničních motocyklů ze sedmé řady. Abraham obsadil v první části kvalifikace 19. místo a do druhé nepostoupil. Kornfeil po nadějných pátečních tréninkových výsledcích zajel 21. čas.

Foto: Sport.cz

Motocyklový závodník Karel Abraham

Článek

Abraham si pro čtvrtý závod sezony a první na evropské trati zajistil zatím nejhorší výchozí pozici. Mezi jeho letošními kvalifikačními výsledky dál ční druhé místo z Velké ceny Argentiny. Ve Španělsku startuje dva týdny po pádu v Austinu, při kterém si naštípl kotník a poškodil vazy v koleně. V pátek si stěžoval na silné bolesti a navíc jej v trénincích ve Španělsku provázely i technické problémy.

"Přišli jsme o spoustu času na trati, některé věci jsme doteď nezvládli. Kvalifikace šla, myslím, perfektně. Zajel jsem super čas, ale pozice úplně skvělá není. Z motorky jsem vymáčknul opravdu vše, co šlo," uvedl Abraham na facebooku.

Premiérovou pole position v sezoně vybojoval domácí Dani Pedrosa.

Kornfeil v pátek vyhrál na mokré trati úvodní trénink a ve druhém byl osmý. Nakonec se ale bude pokoušet probít k prvním bodům v sezoně stejně jako v dosavadních třech závodech až ze třetí desítky pořadí. Přesto byl spokojený. "Letos poprvé po kvalifikaci můžu říct, že máme dostatečnou rychlost na to, abychom mohli v závodě bojovat s ostatními o body," uvedl.

Na vítěze kvalifikace Jorgeho Martína ze Španělska dnes ztratil sekundu a 382 tisícin. "Další zhruba tři desetiny bylo možné ještě stáhnout. Nepodařilo se mně v závěru vsadit ještě jedno rychlé kolo a posunout se o něco výš," dodal.

Kvalifikace na Velkou cenu Španělska, závod MS silničních motocyklů v Jerezu:
Moto3:
1. Martín 1:46,004,
2. Canet (oba Šp./Honda) -0,437
3. Fenati (It./Honda) -0,514,
...21. Kornfeil (ČR/Peugeot) -1,382.
MotoGP:
1. Pedrosa 1:38,249
2. M. Márquez (oba Šp./Honda) -0,049
3. Crutchlow (Brit./Honda) -0,204
...19. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.
Moto2:
1. A. Márquez (Šp./Kalex) 1:42,080
2. Morbidelli (It./Kalex) -0,046
3. Aegerter (Švýc./Suter) -0,232

Reklama

Související témata: