Hlavní obsah

Viňales vyhrál potřetí v sezóně kvalifikaci MotoGP, českým závodníkům se nevedlo

Aktualizováno

Španělský motocyklový jezdec Maverick Viňales vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Itálie a do nedělního závodu kategorie MotoGP odstartuje potřetí v sezoně z prvního místa. Ve všech předchozích případech proměnil pole position ve vítězství. Ze druhé příčky za vedoucím mužem průběžného pořadí seriálu vyrazí na domácím okruhu v Mugellu Valentino Rossi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Viňales vyhrál potřetí v sezoně kvalifikaci MotoGPVideo: sntv

 
Článek

Český jezdec MotoGP Karel Abraham nepostoupil do druhé části kvalifikace a na roštu mu patří 21. místo. Ze stejné pozice odstartuje do závodu kategorie Moto3 druhý český účastník mistrovství světa Jakub Kornfeil.

Abrahama trápily problémy s nedotáčivostí stroje především v levých zatáčkách. "Zlepšení sice přišlo, ale zdaleka ne takové, jaké potřebujeme. Měli jsme malý technický problém, takže jsem musel vyjet úplně sám, což mi v této situaci moc nevyhovovalo. V druhém výjezdu jsem sice vyrazil za Folgerem, ale ten bohužel v prvním kole spadl," posteskl si Abraham na sociálních sítích.

S technikou nebyl zcela spokojen ani Kornfeil. "Dneska to bylo extrémně těžké. Ve vedru jsme vyzkoušeli jak měkkou, tak střední směs. Ani jedna ale bohužel nefungovala úplně ideálně. Bojujeme s přilnavostí zadního kola," uvedl v tiskové zprávě Kornfeil a postěžoval si, že se mu v kvalifikaci na rozdíl od tréninků nepodařilo zajet ani jednou ideální kolo.

Rossi si minulý týden poranil břicho a hrudník při pádu na motokrosovém stroji a teprve ve čtvrtek dostal od lékařů povolení nastoupit. Karambol měl i v pátečním tréninku, vyvázl ale bez zranění. V kvalifikaci zaostal za týmovým kolegou Viňalesem o 239 tisícin sekundy. Úřadující mistr světa Španěl Marc Márquez odstartuje v Itálii z šestého místa.

Kvalifikace na Velkou cenu Itálie, závod MS silničních motocyklů v Mugellu
Moto3:
1. Martín (Šp./Honda) 1:57,176
2. McPhee (Brit./Honda) -0,148
3. Mir (Šp./Honda) -0,194
...21. Kornfeil (ČR/Peugeot) -1,508.
MotoGP:
1. M. Viňales (Šp./Yamaha) 1:46,575
2. Rossi (It./Yamaha) -0,239
3. Dovizioso (It./Ducati) -0,260
...21. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.
Moto2:
1. Morbidelli (It./Kalex) 1:51,679,
2. Á. Márquez (Šp./Kalex) -0,036,
3. Pasini (It./Kalex) -0,079.

Reklama