Hlavní obsah

Davies je tvrďák, tři týdny po těžké nehodě zvítězil v závodě MS superbiků

Britský motocyklový jezdec Chaz Davies vyhrál tři týdny po těžké nehodě a zlomenině obratle závod mistrovství světa superbiků v Laguna Seca. Na americkém okruhu předloňský vicemistr světa zvítězil před obhájcem titulu Jonathanem Reou, který mu v minulém závodě v Misanu zranění způsobil.

Foto: Sport.cz

Na okruhu v Laguna Seca závodil i český jezdec v MS superbiků Ondřej Ježek.

Článek

Rea v Itálii krajana Daviese přejel, poté co těsně před ním v té chvíli vedoucí jezdec v posledním kole upadl. Davies mimo jiné utrpěl zlomeninu v jednom z bederních obratlů a hrozila mu delší pauza. Po intenzivní léčbě ale dostal už před závodním víkendem v USA svolení ke startu.

"Tohle vítězství pro mě moc znamená. Je mimořádné, protože mám za sebou těžkých pár týdnů, které jsem strávil na gauči nebo na fyzioterapeutickém lůžku," řekl Davies po čtvrtém vítězství v sezoně. Upevnil si jím třetí místo v MS, po nulovém zisku v Misanu ztrácí nyní na vedoucího Reu 106 bodů. Drží se před ním i další Brit Tom Sykes.

Český jezdec Ondřej Ježek obsadil 19. místo a poprvé po třech soutěžních jízdách vyšel bodově naprázdno. O místo před ním skončil při návratu do šampionátu po pěti letech Jakub Smrž a také nebodoval. Dnes je na programu druhý závod.

Mistrovství světa superbiků v Laguna Seca (USA):
1. závod:
1. Davies (Brit./Ducati) 35:14,812
2. Rea -1,202
3. Sykes (oba Brit./Kawasaki) -5,798
...18. J. Smrž (ČR/Yamaha) -1:06,108
19. Ježek (ČR/Kawasaki) -1:11,766
Průběžné pořadí MS (po 15 z 26 závodů):
1. Rea 316
2. Sykes 262
3. Davies 210
...22. Ježek 12

Reklama