Hlavní obsah

Hanika se vrátí do MS, v Brně pojede na divokou kartu závod Moto2

Brno

V srpnové Velké ceně České republiky silničních motocyklů v Brně bude startovat také Karel Hanika. Jednadvacetiletý jezdec, který letos nenašel nové působiště ve třídě Moto3, dostal divokou kartu do závodu Moto2.

Foto: Ondřej Pýcha pro SPORT INVEST Group

Motocyklista Karel Hanika.

Článek

"Zazvonil telefon a volal mi šéf týmu, jestli bych neměl zájem s nimi jet Moto2 v Brně, tak jsem řekl ano a bylo to. Jsem rád za tuto možnost, protože jsem si chtěl Moto2 vždycky vyzkoušet, abych věděl, jak mi sedí. Je to Kalex z roku 2015 a prozatím se mi jede celkem dobře," uvedl na webu silnicnimotorky.cz Hanika, který v současné době na Masarykově okruhu testuje.

Čeští jezdci se tak od 4. do 6. srpna v Brně zúčastní závodů všech tří kategorií. V Moto3 pojede Jakub Kornfeil, v MotoGP bude na startu Karel Abraham.

Hanika závodil v Moto3 od roku 2014. V konečném hodnocení MS skončil dvakrát osmnáctý, jeho nejlepším výsledkem v závodu bylo předloni v Argentině sedmé místo. Loni se ale nedokázal sžít s motocyklem Mahindra, ani jednou nebodoval a tým Platinum Bay Real Estate jej po sedmi závodech propustil.

Reklama

Související témata: