Hlavní obsah

Plochodrážní GP se v Praze vrací do květnového termínu. Bojuje se o divokou kartu pro Milíka

Martin KézrPrávo

Plochodrážní Grand Prix České republiky se v příštím roce pojede 26. května, o dva týdny dříve než letos. Na břevnovském stadionu Markéta se podnik seriálu mistrovství světa koná stabilně od roku 1997. Česká strana usiluje o to, aby mohl celou Grand Prix jezdit na divokou kartu Václav Milík, jenž letos dojel v Praze senzačně třetí.

Foto: Robert Procházka

Václav Milík hledá optimální místo na startu před jednou z jizd při GP v Praze na Markétě.

Článek

Minulý týden proběhla finální jednání s promotérem, červnový termín nám obsadí nejspíš mistrovství světa družstev. Před námi bude určitě Varšava, nejspíš budeme třetí dílem seriálu v pořadí," říká sportovní ředitel závodu Pavel Ondrašík.

Přestože se Milík, nejlepší domácí závodník posledních let, který se v červnu postaral o maximum v podání českého jezdce v Praze, nekvalifikoval do Grand Prix ze závodu Challenge, stále ještě existuje malá šance, že by mohl seriál odjezdit příští sezónu celý na divokou kartu. Díky tomu by pak mohli případně nastoupit v české metropoli dokonce dva čeští zástupci.

„Promotér seriálu o tom nechce přemýšlet, dokud se celý letošní seriál neodjede. Prakticky jistě obdrží jednu kartu Dánsko, jemuž v současnosti vypadli ze seriálu všichni jezdci, a další by měl dostat také čtyřnásobný mistr světa Greg Hancock, pokud se rozhodne dál závodit. Na zbývající dvě bude velký přetlak. Určitě chceme, aby Milíkovo jméno bylo přitom na stole a samozřejmě bychom o to strašně stáli, aby Vašek kartu dostal," tvrdí Ondrašík.

Reklama

Související témata: