Hlavní obsah

Podmol byl druhý v Číně a udržel se ve hře o světový titul

Šen-čen

Český freestyle motokrosař Libor Podmol skončil na druhém místě v závodě mistrovství světa v čínském Šen-čenu a udržel se ve hře o celkový triumf. Lídr šampionátu Španěl Maikel Melero byl dnes třetí a před sobotním závěrečným závodem seriálu má na Podmola náskok 19 bodů. Druhý Čech na startu Petr Pilát byl čtvrtý, z vítězství se radoval David Rinaldo z Francie.

Foto: archiv Libora Podmola

Libor Podmol

Článek

Podmol se v Číně představil krátce po pražských FMX Gladiator Games, na kterých jako první Čech předvedl salto vpřed. Potýkal se však s naraženým kolenem, které si poranil v tréninku.

"Koleno pořád trochu pobolívalo, ale daleko větší problém nám přidělávali organizátoři. Čínské rampy nebyly vůbec dokonalé a bohužel se nepodařilo postavit ani bezpečné dopady. Během prvního tréninku jezdci stávkovali a málem se nezávodilo," řekl Podmol spolupracovníkovi ČTK.

Svoji finálovou jízdu začal trikem Surfer Flip, který však málem přetočil. "Začal jsem hodně nervózně, musel jsem se neustále zklidňovat a opakovat slovíčko - dýchej a dýchej," uvedl mistr světa z roku 2010, který letos vyhrál závod v Berlíně. Jízdu završil bodyvarialovým trikem California roll. "Z něho jsem měl velkou radost, povedl se. Druhé místo je fajn. Je vybojované ve velkém vedru, protože v Číně je v devět večer přes pětadvacet stupňů," dodal.

Sice se udržel ve hře o titul, si šance má malé. "Melero by musel udělat fatální chybu, abych dosáhl na titul. Ale pokusím se o to. Rozhodnu se podle vývoje, jak moc budu zítra riskovat," dodal Podmol.

Reklama

Související témata: