Hlavní obsah

Crump chce stvrdit titul, novic Rymel si plní sen

PRAHA

Stvrdit titul a nabídnout publiku na pražském stadiónu Markéta to, co zde ještě k vidění nebylo, chce v sobotu večer (19 h) Australan Jason Crump. Očekávaná korunovace plochodrážního mistra světa bude mít v české metropoli premiéru, ač se v ní GP jede už podesáté.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Vítězný Ryan Sullivan z Austrálie (vlevo) před krajanem Jasonem Crumpem (vpravo) a Britem Lee Richardsonem (uprostřed).

Článek

Největší chvíle kariéry zažije domácí Adrian Rymel. Na divokou kartu se dravý jezdec s elitou sveze ve svých třiceti vůbec poprvé místo zraněného Bohumila Brhela..

"Ani nevím, čím to je, že letos vše vychází," pravil Crump před včerejším tréninkem. Pro jistotu titulu musí do čtyřčlenného finále. Letos v něm nikdy nechyběl. Nehodlá taktizovat. "Chci vyhrát," řekl. Na druhého Američana Hancocka má obří náskok. Ze sedmi odjetých částí desetidílné série vyhrál čtyři. Na Markétě zvítězil už třikrát. "Je to pro mě laskavý ovál, ale vždy je těžké probít se do finále," připomněl Crump, nakročený k druhému titulu.

Velký zážitek

Jeho soupeřem bude i Rymel. Jak se cítil, když dostal šanci, na kterou léta čekal?

"V prvním momentu mi bylo líto Bohouše Brhela," poznamenal. Přesto přiznal, že čeká velký zážitek. "Plní se mi sen," podotkl a předpokládal, že mu o berlích s nadvakrát zlomenou nohou z ruské ligy přijde radit i Brhel, který ve svých jednačtyřiceti přišel o asi poslední možnost startu s nejlepšími. Rymel čeká podporu v hledišti.

"Chybět ale bude táta, je muzikant a má akci," posteskl si jezdec pocházející ze Štramberku. Na co bude stačit? "Chci se prát s nejlepšími," dodal neurčitě před bitvou, jejíž část přímo vysílá Galaxie Sport. K mání na Markétě jsou ještě vstupenky.

Reklama