Hlavní obsah

Plochodrážní Memoriál Luboše Tomíčka letos sází na mládí

PRAHA

Na mládí vsadili organizátoři 38. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka. Poslední závod české plochodrážní sezóny na stadionu v Praze-Břevnově bude v pondělí přehlídkou talentů a tradičně naváže na nedělní Zlatou přilbu v Pardubicích.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Ilustrační foto.

Článek

Pořadatelé závodu na Markétě mají tradičně rezervované místo pro vítěze nedělního pardubického klání. "Letos razíme novou filozofii, že dáme šanci mladým, nikoliv hvězdám. Ty u nás jely při Grand Prix," řekl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel závodu Petr Ondrašík s odkazem na srpnový podnik mistrovství světa.

Je velmi pravděpodobné, že Zlatou přilbu vyhraje někdo z absolutní světové špičky. "Když vysloví přání u nás jet, bránit mu nebudeme, ale přemlouvat ho také nehodláme," uvedl Ondrašík, který startovní listinu dotvoří právě v neděli v Pardubicích.

Favority Tomíčkova memoriálu tak budou talentovaní mladíci - juniorský mistr Evropy Jurica Pavlič z Chorvatska, či vicemistr světa stejné kategorie Pavel Hlib z Polska. Na startu bude také vicemistr Evropy Andrej Karpov z Ukrajiny či nadějný Švéd Fredrik Lindgren. České barvy budou hájit Luboš Tomíček, vnuk tragicky zesnulého jezdce stejného jména, Adrian Rymel a v případě, že nepojede vítěz Zlaté přilby, tak i Josef Franc.

Do hlavního závodu od 19:00 se však mohou dostat i další čeští jezdci. Pořadatelé chtěli vyhovět všem přihlášeným závodníkům a připravili kvalifikační jízdy, které začnou o tři hodiny dříve. Hlavní závod absolvuje šestnáct jezdců, do finále se dostane pět nejlepších.

V rámci doprovodného programu bude k vidění na mobilní rampě také exhibice ve freestyle motokrosu.

Reklama