Hlavní obsah

Hayden prosí Pedrosu o pomoc

Martin KézrPrávo

Americký motocyklový závodník Nicky Hayden se snaží překonat zoufalství a slzy z Estorilu, kde ho týmový kolega Dani Pedrosa v zatáčce poslal k zemi. Teď ale prosí Španěla, aby mu přece jen pomohl stát se mistrem světa.

Článek

"Taková šance už víckrát přijít nemusí a nemohu se smířit s tím, že mě o ni připraví stupidní chyba jezdce stejné stáje. Pedrosa ví, jak se mi ve Valencii omluvit. Nechci od něj nějaká slova, ale čin," tvrdí Hayden, jehož vyřazení v Portugalsku nahrálo obhájci titulu ve třídě MotoGP Valentinovi Rossimu.

Ital nyní průběžně vede o osm bodů a k celkovému prvenství mu v závěrečném závodě stačí dojet druhý, nebo těsně za Haydenem. "Potřebuji od Pedrosy pomoc a když dokážeme příští týden oba Rossiho porazit, bude malér odčiněn," říká Hayden, který sice nejdříve děsně nadával, ale pak přijal omluvu španělského mladíka.

"Udělal jsem poprvé v kariéře takovou chybu a je mi to moc líto. Bohužel vrátit celá situace nejde. Nicky měl právo být naštvaný a oceňuji, že se po tom všem dokázal se mnou bavit," tvrdí 21letý Pedrosa, který si ale při srážce s Haydenem zlomil malíček. "Snad bude mít prst v pořádku, potřebuji ho," líčí Američan. "Budu se snažit udělat vše pro to, abych chybu napravil," slibuje Pedrosa.

Trumfy v rukou však drží Rossi, který na začátku druhé půle sezóny ztrácel už 59 bodů na lídra Haydena. "Moc lidí mi nevěřilo, když jsem sliboval, že ještě nevzdávám boj o titul. Dokázal jsem však soupeře dostat pod tlak, přitom už jsem skoro zapomněl, jaké to je být lídrem. K vedení v šampionátu mi nyní trochu pomohlo i štěstí, snad se mě udrží také ve Valencii. Chci tam předvést maximum. Plány jezdců týmu Respol Honda neřeším, já pojedu s touhou po vítězství," říká Ital.

Reklama