Hlavní obsah

V rodinné bitvě Sajlerů porazil kuchař Filip královnu kopců Gabrielu

Praha

Celou sezónu bojovali manželé Sajlerovi na evropských a hlavně domácích kopcích o titul mistra republiky ve skupině N. K dispozici měli oba identická Mitsubishi Lancer. Rozhodoval poslední závod v moravských Divákách. A v něm se radoval známý kuchař z kluků v akci Filip. Královna evropských a českých i moravských kopců Gabriela skončila o pouhé tři body za manželem.

Foto: Sport.cz

Rodinný klan ovládl Divizi I, zleva Filip Sajler, Martin Jerman a jeho dcera Gabriela.

Článek

„S Gábinou to jsou vždycky boje o setinky sekundy, a to po první jízdě vedla. Tentokrát rozhodli pro mne. V sobotu bylo hotovo. V neděli jsem si chtěl závodění letos naposledy užít, ale utrhl jsem poloosu," říkal s úsměvem mistr republiky ve skupině N a oslavoval svůj první titul. Manželka Gabriela skončila těsně za ním, ale rodinný rozkol tím nenastal. „Fandíme si navzájem. Rozhodně se kvůli tomu, že jeden porazil druhého, na sebe nemračíme," přidala královna evropských i českých kopců. Divizi 1 i skupinu GT vyhrál otec Gabriely Martin Jerman s Lamborghini Gallardo GT, zeť s dcerou s ním pak vystoupili na „divizní" stupně vítězů.

Rodinný tým, který tvoří i další špičkoví čeští jezdci Liqui Moly Racing, sbíral tituly a poháry za místa na stupních i v dalších kategoriích. Marek Rybníček vyhrál s Fordem Fiesta WRC Divizi II a David Komárek s formulovou Normou kraloval Skupině E2-SC a Třídě E2-SC do 3000 ccm. Navíc v Divizi III skončil druhý, stejně jako v absolutním pořadí šampionátu, v němž byl Rybníček, který už v Divákách nestartoval, třetí. Absolutním mistrem republiky se stal Miloš Beneš.

„Je to parádní výsledek. Po první polovině sezóny, kdy si naše Norma postavila hlavu a moc nefungovala, se nám podařilo zakončit tenhle rok krásným výsledkem, o kterém se mně po půlce ani nezdálo," liboval si šťastný David Komárek v cíli závodu. „Byl to můj poslední závod s Normou po pěti sezónách, kdy se mám podařilo získat tři tituly absolutního mistra a dvakrát jsem byl vicemistrem. Je čas na novou výzvu, už teď chystáme pro naše fanoušky na příští sezónu překvapení," dodal.

Liqui Moly Racing Team se tak stal v rámci mistrovství republiky v závodech automobilů do vrchu nejúspěšnějším týmem. „Už teď se začneme chystat na novou sezónu. Nemůžeme si klást menší cíle, než tu letošní zopakovat, případně i vylepšit," konstatoval Filip Sajler

Reklama