Hlavní obsah

Podmol je po bronzu v Kolíně nad Rýnem stále třetí v MS

Kolín nad Rýnem

Libor Podmol obsadil třetí místo v šestém závodu mistrovství světa freestylových motokrosařů a před finále v Číně mu patří nadále průběžná bronzová příčka. Do čela se dostal díky vítězství španělský obhájce Maikel Melero, jenž odsunul z vedoucí příčky Luca Ackermanna, kterému se domácí závod nepovedl.

Foto: Archiv Libora Podmola

Freestyle motokrosař Libor Podmol

Článek

Podmol a spol. závodili ve středu v Číně a nejlepší český jezdec si tam musel zvykat na yamahu. Na svou husqvarnu se v Kolíně nad Rýnem už vrátil. Ve finále předvedl čistou jízdu a zakončil ji bodyvarialem California Roll, při němž se ve vzduchu otočí kolem své osy nad letící motorkou.

"Důležité je, že jsem nasbíral další body do šampionátu. S tím umístěním jsem naprosto spokojený," uvedl Podmol v tiskové zprávě. V pořadí MS ztrácí dva závody před koncem na druhého Ackermanna 13 bodů. Loni skončil Podmol celkově druhý, v roce 2010 vybojoval titul. Petr Pilát byl v Německu pátý, Filip Podmol se nedostal do finále.

Šampionát vyvrcholí na začátku listopadu v čínském Šen-čenu. "Ještě je šance zabojovat o druhé místo, možná také o titul. Pořádně se na tyto rozhodující závody připravím," dodal Podmol. Ještě předtím ho čekají 19. října X-Games v Sydney, kde bude jako jediný závodit ve všech disciplínách - skoku do výšky, freestylu, nejlepším triku a doubles.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace probíhá Živě
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint