Hlavní obsah

Enge je po havárii v závodě ALMS v nemocnici s těžkými zraněními

ST.PETERSBURG (USA)

Automobilový jezdec Tomáš Enge měl těžkou havárii ve druhém závodě zámořského vytrvalostního seriálu American Le Mans Series v St. Petersburgu, po níž musel být s vážnými zraněními převezen do nemocnice. Podle informací pilotova manažera Antonína Charouze má nejlepší český pilot zlomená žebra, lehce natrženou plíci a zlomenou ruku.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Enge utrpěl vážné trauma, jehož přesný rozsah bude znám až po dalších vyšetřeních, v současnosti je ale ve stabilizovaném stavu v Baycroftově lékařském centru.

"S Tomášem jsem mluvil v neděli ráno našeho času a bez problémů komunikoval. Určitým způsobem měl štěstí v neštěstí, protože se tento závod ALMS jel v rámci víkendu Indycar, takže na místě byl špičkový záchranný tým, který ho navíc zná z jeho působení v IRL," uvedl Charouz na Engeho internetových stránkách. Jezdce čeká podle všeho operace zlomené ruky, jedná se také o jeho převozu do Indianapolis.

Enge havaroval v 87. kole závodu na městském okruhu. Po nárazu do zdi se dokonce objevily plameny, ale k popálení pilota nedošlo. Se záchranáři komunikoval a byl při vědomí. "Byl to hodně tvrdý náraz. Všichni jsme si oddechli, že jeho stav je stabilizovaný a je při vědomí," uvedl Michael Petersen, majitel Engeho týmu Petersen Motorsport White Lightning.

Jasná dosud není příčina nehody, podle prvních odhadů příčinou nebylo mechanické selhání vozu. Enge, který v pátek vyhrál kvalifikaci třídy GT2, v době havárie kroužil na prvním místě a do cíle mu zbývalo zhruba dvacet kol. Závod se pak stal kořistí Jaimeho Mela a Miky Sala, kteří vyhráli před dvěma týdny v Sebringu.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články