Hlavní obsah

Enge má v lokti po úspěšné operaci destičky a šrouby

INDIANAPOLIS

Operace roztříštěného lokte automobilového jezdce Tomáše Engeho dopadla úspěšně. Český závodník, který před necelým týdnem boural při závodu American Le Mans na Floridě, má v ruce dvě zpevňující destičky a několik šroubů. Operující lékař vyjádřil po dvouhodinovém zákroku přesvědčení, že se Enge vrátí k závodění. Při ideálním průběhu léčby by to mohlo být za tři měsíce.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

"Všechno proběhlo v pořádku. Nejdůležitější je, že se podařilo vrátit všechny kosti do správné polohy tak, jak byly. V lokti nemá ani žádné úlomky kostí," řekl pro server Motorsport.com ortoped ze specializované kliniky v Indianapolisu Tim Weber, který Engeho v pátek operoval. Ostatní zranění nepotřebovala podle něj chirurgický zákrok a budou se hojit přirozeným procesem.

Enge si při nárazu do betonové zdi poranil ještě kotník, zlomil dvě žebra a natrhnul plíci. Kvůli ní nemohl do Indianapolisu za lékařskými experty letět, ale musel absolvovat 2000 kilometrů dlouhou cestu autem s dohledem zdravotníků. Po operaci by mohl už v neděli opustit nemocnici. "Zhruba za dva týdny přijde na vyndání stehů," upřesnil Weber.

Operovaný loket dle doktora Engemu v pokračování kariéry nezabrání

Podle něj operovaný loket nezabrání Engemu v pokračování kariéry, jezdec by se mohl vrátit za volant závodního Ferrari týmu Petersen Motorsports/White Lighting v sérii ALMS na začátku července v Lime Rock Parku. Slavná čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans a Engeho nejoblíbenější závod se jede v polovině června.

"Uvidíme, jak se to bude hojit. Jeho návrat bude záležet na tom, za jak dlouho se mu vrátí do ruky pohyblivost a budou zase v pořádku reflexy. Pak ho začneme připravovat na motokáry," nastínil Weber, který po vyndání stehů předepíše Engemu i program rehabilitace.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace probíhá Živě
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint