Hlavní obsah

Matějovský letos myslí na čtyři trofeje

S cílem triumfovat na dvou frontách vstupuje do motoristické sezóny tým mistra Evropy v tahačích Stanislava Matějovského O2 Motorsport. „V Česká pojišťovna Škoda Octavia cupu je prakticky povinností syna Michala prvenství a rádi bychom přidali triumf mezi týmy. V domácím okruhovém mistrovství uděláme vše pro třetí vítězství naší stáje v řadě a myslíme i na první místo v divizi 4 do 2000 ccm, kde je lídrem Miroslav Forman s vozem Alfa Romeo,“ řekl Stanislav Matějovský.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Stanislav Matějovský (vlevo)

Článek

„Největšími soupeři v poháru octavií budou obhájce trofeje Janák a tradičně Dostál, Erik Janiš, Navrátil, Vorba,“ uvedl Michal Matějovský. Novou akvizicí týmu do pohárového seriálu je 17letá Laura Hájková. „Já si konkrétní cíle nekladu, protože nemám s pohárem zkušenosti,“ uvedla skromně. V týmu s ní pojede i její otec Ctirad a do stáje patří i slovenský jezdec Marek Ďurovkin.

„V popředí by měli jezdit naši mladí jezdci v motokárách Kalvach, Maxa a Jiří Forman, které čeká v Itálii seriál Easy Kart International a syn Michal by měl za volantem alfy romeo dosáhnout na stupně v některém závodě německého seriálu ADAC Procar Serie,“ řekl šéf týmu Matějovský v pražském hotelu Ambassador, kde kmotrou pohárové octavie byla herečka Bára Štěpánová.

Tým už prodal truck MAN, přesto dělá servis mladému Michalu Dolákovi, který se premiérově představil v EP tahačů. Jezdci stáje O2 Motorsport pojedou v cizině také Divinol Tourenwagen cup, kde se představí Miroslav Forman se Šimonem Kubištou s Alfou Romeo 147 GTA.

Reklama