Hlavní obsah

Pilot formule letěl vzduchem desítky metrů. Jako zázrakem vyvázl bez zranění

Monza/Praha

Diváci trnuli hrůzou. Australský pilot formule 3 Alexander Peroni odešel po svých po děsivě vypadající nehodě během víkendové Grand Prix v italské Monze. Devatenáctiletý závodník najel na obrubník v zatáčce Parabolica. Jeho formule poté letěla vzduchem desítky metrů a zastavila se až o plot. Jezdec jako zázrakem vyvázl bez zranění.

Foto: Sport.cz

Australský pilot formule 3 Alexander Peroni havaroval v Monze.

Článek

O velkém štěstí může mluvit Australan Alexander Peroni, který se během sobotního závodu formule 3 proletěl desítky metrů vzduchem a skončil až na přilehlém oplocení. Nešlo si přitom nevzpomenout na smrtelnou nehodu z předešlého víkendu, kdy během závodu belgické Grand Prix formule 2 zahynul francouzský jezdec Anthoine Hubert.

K radosti všech Peroni opustil zcela zdemolovaný monopost po svých. Jako zázrakem se nehoda obešla bez zranění. Kvůli následným opravám na trati byl zpožděn poslední trénink formule 1 před kvalifikací na Velkou cenu Itálie.

Organizace FIA nechala obrubník, který Peroniho doslova katapultoval mimo trať, odstranit. „Jsem rád, že je OK, ale je to bláznivé," nechal se slyšet pro server Autosport.com pilot formule 1 Daniel Ricciardo. „Je to pro nás pro všechny další lekce. Ten obrubník vypadal jako nic, ale v takových rychlostech stačí malá turbulence pod autem a může se stát to, co jste viděli," dodal Ricciardo.

Reklama