Hlavní obsah

Tragédie. Šestinásobný český šampion zahynul jako pilot ultralightu při pádu do Labe

Jsou zprávy, kterým se rodinní příslušníci i fanoušci zdráhají uvěřit. Při pádu ultralehkého letadla o víkendu v Křešicích na Litoměřicku zahynul pilot. Zřícený stroj našli hasiči a policisté v Labi. Tělo museli vyprošťovat potápěči. Při identifikaci se zjistilo, že jde o šestinásobného mistra republiky v autokrosu Petra Bartáška. Zprávu potvrdil server autokrosar.cz.

Foto: kraje Ústeckého HZS, ČTK

Hasiči a policejní potápěči pátrají po posádce ultralightu, který v sobotu spadl do Labe v Křešicích u Litoměřic.

Článek
Fotogalerie

Pád ultralehkého letadla byl hasičům nahlášen v sobotu ve 12:45, pátrání trvalo skoro tři hodiny. Hasiči prohledávali řeku na člunu, policie měla na místě potápěče i vrtulník s termovizí. Vrak byl v řece. „V letadle byla nalezena jedna osoba bez známek života. Byl to muž," uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Ultralight zavadil o elektrické vedení a následně havaroval přímo do Labe.

Sedmapadesátiletý Petr Bartášek byl dlouholetý závodník autokrosu, který v kategorii do 1600 ccm získal jako jediný šest republikových triumfů a je tak historicky nejlepším jezdcem v této kubatuře.

Autokrosař tělem i duší, vzpomínají přátelé

„Autokrosař tělem i duší, který se po skončení své kariéry věnoval stavbě závodních převodovek, zemřel při tom, co tak moc miloval," poukazuje web autokrosar.cz s velkým zármutkem na závodníkovu zálibu v létání.

Letadlo muselo být vyzvednuto jeřábem a okolnosti jeho pádu se vyšetřují, zapojí se také Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Na Litoměřicku spadl ultralight i před dvěma měsíci, u Hrušovan. Dva lidé tehdy utrpěli středně těžká až těžká zranění.

Reklama

Související témata: