Hlavní obsah

Otec a syn Charouzovi předčili i Kaffera

MOST

Triumf mercedesů Charouzova týmu přineslo mostecké pokračování mezinárodního mistrovství ČR automobilů na okruzích, které okořenila účast bývalé hvězdy DTM Němce Kaffera. Ve vytrvalostním závodě Antonín Charouz se synem Janem a Mückem předčili i vůz Kaffera, který se střídal s Nimčem.

Foto: BPA/Martin Straka

Antonín Charouz kropí Milana Maděriče po vítězství v Mostu.

Článek

Otec Charouz pak vyhrál i nedělní sprint. „Všechno vyšlo perfektně, týmu se povedlo double ze sprintu mám ale lepší pocit,“ tvrdil. „V úvodu tříhodinovky jsem cítil problém s řízením, brzy se to srovnalo a já si závod užil,“ líčil Kaffer.

Sobotní souboj dvou mercedesů s konkurenčním audi posádky Maděryč, Kostka, Björk netrval dlouho, soupeře brzdily technické potíže.

Erik Janiš se i ve třetím díle pohárového seriálu Octavií dostal vždy na pódium, zatímco jeho největší rival Brejla dojel pátý a čtvrtý. Janišův přemožitel z první jízdy Michal Matějovský druhou nedokončil.

Výsledky - mistrovství ČR divize 4
Vytrvalostní závod:
1. Mücke, J. Charouz, A. Charouz (Něm., ČR/Mercedes Benz C), 2. Nimč, Kaffer (ČR, Něm. Mercedes Benz CLK), 3. Macháček, Charous, Daniš (ČR, SR/Ferrari 430),
Sprint:
1. A. Charouz (Mercedes Benz C), 2. Nimč (Mercedes Benz CLK), 3. Maděryč (Audi A4),
Stav šampionátu:
1. A. Charouz 78, 2. Nimč 66, 3. Mücke a Maděryč po 40.
ČP Škoda Octavia cup
I. jízda: 1. M. Matějovský, 2. E. Janiš, 3. Dostál, II. jízda: 1. E. Janiš, 2. Dostál, 3. Vorba,
Průběžné pohárové pořadí: 1. E. Janiš 138, 2. Brejla 105, 3. Vorba 76.

Reklama