Hlavní obsah

Vršecký chce v mosteckém Czech Truck Prix porazit Albaceteho

PRAHA

Czech Truck Prix na mosteckém autodromu bude vrcholným domácím automobilovým podnikem tohoto víkendu. Magnetem bohatého programu je především 6. závod Evropského poháru tahačů, v němž by měl do bojů o stupně vítězů výrazně promluvit David Vršecký.

Článek

„Určitě jsem nervóznější než před jinými závody. Do Mostu přijede mnoho fanoušků, kteří si budou dělat obrázek o závodech tahačů právě podle tohoto podniku. Doma chce uspět každý. Mým cílem je boj o stupně vítězů. Především bych chtěl porazit Španěla Antonia Albaceteho, který v posledních letech mostecký okruh ovládl a obhajuje i evropský titul. Budu bojovat, ale jde i o body, takže nehodlám nesmyslně riskovat,“ řekl Právu Vršecký.

Po pěti dvojzávodech z devíti vede Vršeckého týmový kolega z Buggyra IRS Švýcar Markus Bösiger s 249 body před Albacetem (216) a právě českou truckerskou jedničkou Vršeckým (197). Na desátém místě je Fratišek Vojtíšek s renaultem (43). Třetí český jezdec Michal Dolák, který jezdí s tahačem MAN, má na kontě sedm bodů a je šestnáctý. V soutěži týmů jde Buggyra IRS suverénně za titulem. Na kontě má 489 bodů, zatímco druhý Truckrace Team Allgäuer jen 322.

„Přípravě jsme věnovali maximum času. Testovali jsme na letišti, zkoušeli nové turbo. Auta fungují perfektně, jsme opět rychlejší. Naším cílem je titul v jezdcích i týmech. Nejspokojenější bych byl, kdyby se mi podařilo dostat celkově na druhé místo před Albaceteho za Bösigera. Letos si už sen o titulu nesplním, ale na druhou příčku šance je, i když vozy MAN budou také rychlejší, titul jim totiž závod od závodu uniká,“ dodal Vršecký.

V bohatém víkendovém programu se představí také vozy seriálu BMW1 Challenge, Evropská série formulí a Sports Car Challenge prototypů. Chybět nebude ani předposlední pokračování domácího Česká pojišťovna Škoda Octavia cupu. Nejblíže k celkovému vítězství má Erik Janiš z ACA Autocentrála Hlučín se 138 body, následují Václav Brejla (105), Michel Vorba (84) a Jan Dostál (74).

V Mostě začnou v pátek od 13 h tréninky, sobotní i nedělní program začíná vždy v 9 hodin. Z mnoha připravených atrakcí stojí za zmínku zejména víkendová jízda padesátky plátěných tříkolek Velorex.

Reklama