Hlavní obsah

Vršecký kraloval v Le Mans a Buggyra má titul v týmech

LE MANS

David Vršecký si v neděli dojel v Evropském poháru tahačů na okruhu v Le Mans pro dvě vítězství a pomohl české stáji Buggyra k historicky prvnímu titulu v nově zavedené soutěži dvojic, obdobě Poháru konstruktérů ve formuli 1.

Foto: www.buggyra.com

Závodní speciál Buggyra

Článek

Průběžnému pořadí jednotlivců vévodí před závěrečnými podniky v italském Misanu a španělské Jaramě s náskokem 35 bodů Vršeckého stájový kolega Švýcar Markus Bösiger. Dvaatřicetiletý český pilot je třetí se ztrátou 30 bodů na druhého Španěla Antonia Albaceteho.

Po smolném závěru sobotního programu, kdy musel Vršecký kvůli závadě opustit druhé místo, přišel dvojnásobný úspěch. Už v měřeném tréninku se blýskl novým traťovým rekordem a po startu kvalifikačního závodu se ihned ujal vedení. Celkem v poklidu si dokroužil pro deset bodů za vítězství a zajistil si pole position pro hlavní závod. Bösiger s poškozeným vozem vypětím všech sil uhájil čtvrtou příčku.

Do pohárového závodu Vršecký odstartoval výborně a vyhnul se obrovskému karambolu, který se odehrál za jeho zády. Obětí se stal Bösiger, který zůstal stát s rozbitým tahačem na konci cílové rovinky, navíc otočený do protisměru. Vršecký si udržoval asi dvacetimetrový náskok před Albacetem, za jedenáct kol nedal největšímu sokovi Buggyry šanci k předjetí a dojel si pro letošní čtvrté vítězství v pohárových jízdách.

"To co dneska jsem ještě nezažil. Nejvíc jsem se bál, že sestřelím někoho z těch traťových komisařů, co se snažili odstrkat Markusovo auto. Prakticky nám uskakovali na poslední chvíli z cesty. Pak už jsem se jen soustředil, abych neudělal chybu," uvedl Vršecký. "Dnešek byl jinak famózní, škoda bodů Markuse, ale i tak máme titul v týmech. To je paráda," dodal český jezdec.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články