Hlavní obsah

Enge pojede brněnský závod mistrovství FIA GT

Automobilový závodník Tomáš Enge se za dva týdny představí na brněnském Masarykově okruhu při závodu mistrovství FIA Grand Turismo. Český pilot, který v úterý oslavil jednatřicáté narozeniny, bude na jihu Moravy bojovat spolu s Rakušanem Reinhard Koflerem se speciálem Saleen S7R rakouského týmu RBImmo Racing o přední umístění v královské třídě GT1.

Článek

„S vozem Saleen bychom mohli bojovat o vítězství. To je krásná výzva, obzvlášť před domácím publikem. Nicméně nebudu radši předbíhat, bude to náš první závod. Moc se do Brna těším a doufám, že přijde co nejvíce fanoušků. FIA Grand Turismo přináší stále poutavější boje, diváci se mají nač těšit,“ uvedl Enge na svých internetových stránkách.

Liberecký závodník naváže svým působením v šampionátu na úspěšné vystoupení Jarka Janiše z loňské sezóny. „Saleen S7R GT je pozoruhodný stroj a Jarek s ním loni absolvoval vynikající sezónu, takže se těším a doufám, že budu rychlý i já,“ dodal Enge, jehož speciál se pyšní motorem o objemu 6998 ccm, výkonem přes 600 koní a maximální rychlostí okolo 330km/h. Závod mistrovství FIA GT se na brněnském okruhu jede ve dnech 21. - 23. září.

Reklama

Související témata: